Novinky a aktuality

  • 05
    09

    Zapojte se do podzimní sběrové soutěže a získejte body navíc. Ve hře je i extra prémie pro nejaktivnější školy z každého kraje

    Podzimní sběrová kampaň se soutěží byla zahájena. Až do 15. listopadu se mohou školy v programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět zapojit do soutěže ve sběru baterií a akumulátorů (vyhlašuje partner ECOBAT) a sběru drobných elektrospotřebičů (vyhlašují partneři ASEKOL a ELEKTROWIN).

  • 29
    08

    Co se nám společně povedlo a na co se s Recyklohraním můžete těšit v novém roce

    Školní vzdělávací program Recyklohraní aneb Ukliďme si svět, vstupuje spolu s vámi do 11. ročníku. Nyní, na začátku nového školního roku, bychom Vás rádi seznámili s našimi společnými výsledky a představili vám, co nového chystáme. 

  • 27
    06

    Krásné prázdninové dny!

    Milí přátelé Recyklohraní, děkujeme Vám za další školní rok, kdy jste se spolu s Vašimi žáky a studenty věnovali tématu třídění a recyklace a nově také předcházení vzniku odpadu. Společně jsme hledali odpovědi na důležité otázky, hráli si, tvořili, objevovali.

  • 26
    06

    Tvořit vlastní výstavu je poučné i zábavné

    Ve čtvrtém a posledním úkolu letošního školního roku s názvem „Objevte muzejní kousek, staňte se kurátorem sbírky“ žáci a studenti pátrali po vzniku, vývoji a podobě domácích elektrospotřebičů v minulosti.

  • 11
    06

    Známe EKOUČITELE ROKU 2017/2018

    Soutěž EKOUČITEL ROKU skončila a vyhlášení výsledků přineslo malé překvapení – vítězky jsou totiž rovnou dvě!   Staly se jimi paní Tamara Hubková, DiS, ze ZŠ a MŠ Lom v Ústeckém kraji a paní Mgr. Eva Veselá ze ZŠ a MČ Červená Voda z Pardubického kraje.  

  • 07
    06

    Vítězné školy jely do ZOO

    Tři ze čtyř vítězných škol 8. ročníku sběrové soutěže „Věnuj mobil a pojeď do ZOO“ si během května a června už vybraly své výhry.   

  • 04
    06

    Posledním dnem pro objednávky svozů a odměn z katalogu je 8. 6.

    S koncem školního roku se blíží také poslední možnost objednávky svozů elektrozařízení, tonerů a barerií tak, aby byly do prázdnin vyřízeny. Posledním možným termínem je 8. červen. Věnujte také pozornost bodovému kontu v profilu školy na www.recyklohrani.cz. Pokud jsou zde vyčísleny body k exspiraci (= blíží se konec jejich tříleté životnosti), je třeba je proměnit za odměny v katalogu do 30.6.2018. Budeme rádi, když tak získáte zaslouženou odměnu za svou aktivitu v projektu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět.       

  • 23
    05

    Také Vás zajímá, jestli TO funguje?

    Probíhá průzkum mezi žáky 5. a 9. tříd ZŠ a mezi školními EVVO koordinátory. Děkujeme za spolupráci, více info zde..... 

  • 14
    05

    4. úkol vyhlášen - Objevte muzejní kousek, staňte se kurátorem sbírky

    Kvapem se blíží konec školního roku, nabízíme vám tedy čtvrtý a poslední úkol letošního Recyklohraní aneb Ukliďme si svět.  

  • 23
    04

    Třetí úkol skončil

    Třetí úkol skončil Třetí úkol s názvem „Umíme žít bez odpadů“ připravilo Recyklohraní s cílem, aby si každý z nás uvědomil, že v běžném životě nás obklopují tisíce věcí, jejichž původ, složení a finální cestu odstranění si málokdo přesně uvědomujeme. Problematiku „předcházení vzniku odpadů“ žákům a studentům představuje výukový materiál Ekoabeceda aneb Umíme žít bez odpadů, který vznikl v roce 2017 za finanční podpory Státního fondu životního prostředí.  

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.