Novinky a aktuality

Probíhá podzimní sběrová kampaň a až do 20. října můžete objednávat svozy elektra

Dovolujeme si vám připomenout, že od 15. září do 20. října 2022 probíhá podzimní sběrová kampaň zaměřená na drobné elektro – pro vás to znamená, že v tomto období můžete objednávat svozy malých elektrospotřebičů.

 

Za vybrané spotřebiče vám připíšeme body na vaše školní konto u Recyklohraní, které se vám započítají do celoroční hry. Náš sběrový partner, kolektivní systém Elektrowin, zajistí svozy vybraného elektra a recyklaci, tak aby suroviny z nich získané, mohly dál sloužit k výrobě nových produktů. Přispíváme tím k ochraně životního prostředí.

Snažíme se, aby svoz vybraného elektra byl maximálně efektivní, a proto na základě požadavku Elektrowinu upravujeme pravidla tak, že významně preferujeme výběr plných bagů – za plný bag škole připíšeme 150 bodů, což je ve většině případů výhodnější, než podle dosavadního systému, kdy jsme body připisovali dle hmotnosti. Pokud bude mít škola i volně ložené elektro, také to bude ze školy svezeno - dopravce odhadne množství (na bagy). Pokud škola nebude souhlasit s odhadem dopravce – bude se to řešit, dle fotodokumentace, kterou pořídí dopravce. Vše bude zaznamenáno ve svozovém listu. Každopádně, jak bylo uvedeno výše – preferujeme plné bagy – především s ohledem na logistiku a na pohonné hmoty dopravce – ekonomiku i ekologii celého procesu, protože svážet malé množství elektra představuje velké náklady.

Další možnost objednávat svozy elektra budete mít až v březnu 2023 během jarní sběrové kampaně. Věříme, že se vám podaří místní školní sběry dobře naplánovat, včas objednat svozy a vše půjde hladce. Výjimkou jsou případy, kdy půjde o vyřazení většího množství elektrozařízení z majetku školy, jejichž svoz pro vás po domluvě zajistíme i mimo termíny kampaní. Kompletní aktuální Praktické a bezpečnostní instrukce najdete zde.

Ještě připomínáme důležité upozornění, které se týká baterií – vzhledem k omezením na straně našeho sběrového partnera, kolektivního systému ECOBAT, jsou v I. pololetí školního roku pozastaveny svozy baterií ze škol. Prosím, počítejte s tím při vašich sběrových aktivitách – proto baterie prozatím nesbírejte, aby se vám zbytečně nehromadily ve škole. Doporučujeme uložit sběrný box do zázemí školy. Případně nasměrujte rodiče na jiná sběrná místa – najdete je například na www.kamsnim.cz. Tato situace nás mrzí, ale věříme, že v druhém pololetí budou svozy ze škol obnoveny – včas vás budeme informovat.

Vážíme si toho, že se ve školách věnujete environmentálnímu vzdělávání a s dětmi aktivně třídíte odpad a zapojujete se do našich sběrových kampaní. Má to velký smysl – nejen s ohledem na vybraný znovupoužitelný odpad, ale také proto, že v dětech budujete správné návyky a pozitivní příklady. Moc vám za to děkujeme!

Váš tým Recyklohraní

 

Aktuální a plánované aktivity v Recyklohraní:
 Až do konce října můžete plnit osvětový úkol Vzkaz (v) láhvi zaměřený na recyklaci PET lahví
 Ve středu 21. září 2022, od 15:30 do 17:00 hod. vás zveme na webinář Výhody i úskalí recyklace PET lahví
 Sběrová kampaň se soutěží Starý mobil pro Remobil se uskuteční se od pol. prosince do konce ledna

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.