Novinky a aktuality

V novém úkolu hledáme Elektrosaura. Plnit ho můžete do konce února

V novém osvětovém úkolu se zaměřujeme na téma třídění a recyklace elektra. V zadáních pro jednotlivé věkové kategorie najdete pestré spektrum aktivit, do kterých se s dětmi můžete pustit – k dispozici máte pracovní list, hrací karty a rovněž tematické instruktážní video.

V osvětovém úkolu Najdi Elektrosaura vyzýváme žáky a studenty, aby se pustili do pátrání po starých, nepoužívaných nebo nefunkčních elektrospotřebičích, které se bez užitku povalují v domácnostech. Naším cílem je vést děti k přemýšlení nad vlastním chováním a nad tím, jak k vysloužilým elektrospotřebičům přistupují doma v jejich rodinách.

Připomínáme, že vysloužilý elektrospotřebič nemusí nikde překážet a už vůbec to není nepotřebný odpad. Naopak – pokud ho předáme k recyklaci, poslouží nám jako zdroj cenných surovin. A čím dříve tak uděláme, tím lépe. 

Aby úkol děti bavil, příběh je „zabalen“ do hledání Elektrosaura. Děti mají za úkol doma vyhledat a vyfotit nejstarší elektrospotřebič. Ve třídě pak vyberou ten úplně nejstarší, který se stane třídním Elektrosaurem. Hledání Elektrosaura je však jen jednou z aktivit úkolu – v dalších jim připomeneme, proč je důležité třídit a recyklovat elektro a jak na to. Zadání úkoku najdete, jako vždy v sekci Aktuální úkoly na našem webu https://recyklohrani.cz/cs/tasks/

Pedagogy vyučující na druhých stupních základních škol (případně i v pátých třídách prvního stupně) a středních školách prosíme, aby žákům zprostředkovali krátký dotazník – link je zde. Je pro nás důležité, aby ho vyplnily přímo děti. Chceme si udělat takovou menší sondu, jaké je jejich povědomí o třídění a recyklaci elektrospotřebičů, a zároveň získat konkrétnější představu, jaké množství „Elektrosaurů“ se nachází v českých domácnostech.

Tematické a instruktážní video k úkolu s názvem Najdi Elektrosaura (délka 3.32 min.) – najdete na webu Recyklohraní zde nebo na kanálu YouTube.cz (zde). Pomůže vám snáze se zorientovat v tématu i samotném zadání.

Jako vždy jsme zadání pro žáky mateřských škol a nižších ročníků základních škol zjednodušili, aby ho zvládly i menší děti a aby i ony díky hravému úkolu získaly nové poznatky.

Spolu s partnerem úkolu, kolektivním systémem ELEKTROWIN, se moc těšíme na fotografie a zpětnou vazbu, jak jste si s dětmi úkol užili a co nového jste se dozvěděli.

Úkol Najdi Elektrosaura můžete plnit až do konce února. Za zaslanou dokumentaci vám na vaše školní konta připíšeme 250 bodů do celoroční hry s Recyklohraním.

Váš tým Recyklohraní

 

NPZP_povinná publicita_banner A4_cmyk

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.