Novinky a aktuality

Zveme vás na dva lednové webináře ke kritickému myšlení a k recyklaci mobilů

V lednu si vás dovolujeme pozvat na dva zajímavé webináře. První z nich na téma kritické myšlení se uskuteční už v prvním lednovém týdnu - ve středu 4. ledna. Proto pokud se chcete přihlásit je nejvyšší čas. Druhý se zaměřeuje na třídění a recyklaci mobilních telefonů a konat se bude 18. ledna. 

Bližší informace k oběma webinářů najdete v odrážkách níže:

  • Ve středu 4. ledna 2023 od 15:00 do 17:00 vás srdečně zveme na webinář s názvem KRITICKÉ MYŠLENÍ - jak se vyznat v informacích a naučit to i ostatní? Věnujeme se v něm také tématu klimatické změny a je vhodný primárně pro II. stupeň ZŠ a SŠ. Lektor Ing. Lukáš Hána z GrowJOB Institutu je renomovaný odborník a prezentátor, který se zaměřuje na rozvoj a šíření tématu kritického myšlení. Věříme, že jeho přednáška pro vás může být velmi přínosná. Pozvánku a bližší informace o Lukášovi a obsahu webináře najdete v příloze. Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto odkazu. Pozor na delší časovou dotaci semináře - standardně začíníme až v 15:30, nyní na přání lektora, aby weinář trval 2 hodiny zahajujeme webinář už v 15:00.

Obsahové zamření webináře:

Co je kritické myšlení a proč je dnes tak důležité?
Jak zapojit kritické myšlení v tématu klimatická změna.
Co jsou kognitivní klamy, jak a proč fungují a před kterými se mít nejvíc na pozoru?
Jak kriticky zhodnotit platnost tvrzení, sílu důkazů a pravděpodobnost jejich vysvětlení?
Jak si pomoct tzv. filozofickými břitvami a urychlit tak práci s informacemi?
Jak na konstruktivní diskusi, argumentaci a jak vést lidi ke kritickému myšlení při výuce?

  • Ve středu 18. ledna 2023 od 15:30 do 17:00 se můžete těšit na webinář s RNDr. Milošem Polákem, Ph.D., zakladatelem a odborným garantem neziskového projektu Remobil. Téma webináře: Skryté dopady výroby a spotřeby mobilních telefonů na životní prostředí. Ještě připomínáme, že až do konce ledna běží sběrová kampaň se soutěží s názvem Starý mobil pro Remobil a informace z webináře se vám mohou hodit také jako podpora tématu třídění a recyklace mobilů u vás ve škole v době sběrové kampaně. Pozvánku také přikládáme. Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto odkazu.

V případě dotazů nás můžete také kontaktovat na tel. 739 280 887 nebo na info@recyklohrani.cz.

Webináře jsou součástí projektu EKOUČITEL pro vzdělávání pedagogů spolufinancovaného SFŽP ČR – NPŽP – 1/2021_6.1.B projekt č. 1210100048.

Pro pedagogy ze škol zapojených do programu Recyklohraní jsou webináře ZDARMA.

Jako obvykle bude prostor pro Vaše dotazy. O účasti na webináři vám vystavíme osvědčení.

Těšíme se s vámi na další online setkávání.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.