Novinky a aktuality

Naplánujte si CELOROČNÍ CÍL školy, udělejte něco pro přírodu a získejte extra body

Naše novinka je určena školám, pedagogům, žákům a studentům, kteří to myslí s ochranou životního prostředí opravdu vážně. V následujích řádcích vám prozradíme, jak na to.

Chceme vás povzbudit, abyste si na začátku školního roku (do 31. října 2022) určili svůj celoroční cíl, ve kterém si stanovíte, co konkrétního chcete za školní rok zvládnout, co nového se chcete naučit a jak hodláte měnit své chování a přístupy nebo inspirovat ostatní, abyste byli ohleduplnější k naší planetě a něco smysluplného pro ni udělali. Na konci roku, pak můžete mít radost z dosažených výsledků. 

Než vás provedeme tím, jak si celoroční cíl nastavit a dokumentovat výstupy, prozradíme vám, že za plnění celoročního cíle od nás obdržíte opravdu zajímavou porci 1 400 bodů na vaše školní konto do celoroční hry. 

Jak na to krok za krokem: 

  1. Standardní způsobem se přihlaste na web Recyklohraní a v části Aktuální úkoly zvolte zadání Celoroční cíl školy - 2022/2023Z nabídky vyberte zadání pro vaši věkovou kategorii (MŠ, 1. st. ZŠ, 2. st. ZŠ nebo SŠ). Po kliknutí si stáhnete přihlášku, kterou vyplníte a do 31. října 2022 ji vložíte do systému – ideálně jako PDF dokument (vložíte ji stejně, jako vkládáte dokumentaci ke splněným úkolům). V přihlášce jsou instrukce, jak si stanovíte celoroční cíl a jaké dílčí aktivity byste měli realizovat při jeho plnění. Bude skvělé, když už ve fázi plánování cíle a aktivit přizvete děti a vymýšleli a tvořili jste společně.

    Důležité - upozorňujeme, že bez ohledu na to, zda se zúčastní více věkových kategorií, každé škole připíšeme maximálně 1 400 bodů. 

  2. Školy, které odešlou přihlášku, v polovině ledna 2023 vyzveme, aby vyplnili průběžnou zprávu o plnění celoročního cíle, kde nám krátce popíšete, co jste zatím v rámci plnění celoročního cíle zrealizovali. Zároveň připojíte fotografie či jinou dokumentaci. Za vložení průběžné zprávy, ve které doložíte, že jste pracovali aspoň na polovině z vámi zvolených dílčích aktivit, vám na vaše bodové konto připíšeme 600 bodů. I v tomto případě, stejně jako u přihlášky, nám průběžnou zprávu vložíte do systému stejným způsobem, jako dokumentaci k úkolům. Pozn. Formulář průběžné zprávy vám pošleme už v listopadu, abyste viděli, co obsahuje a mohli ji vyplňovat v předstihu. 

  3. Do 30. dubna 2023 nám pak do systému vložíte závěrečnou zprávu o plnění celoročního cíle, kde nám popíšete, jak se vám podařilo naplnit celoroční cíl. Zároveň připojíte fotografie či jinou dokumentaci. Za vložení závěreční zprávy, ve které doložíte, že jste realizovali všechny naplánované dílčí aktivity vám na vaše bodové konto připíšeme 800 bodů. K vyplnění závěrečné zprávy vás včas vyzveme. Pozn. Formulář průběžné zprávy vám pošleme už v únoru, abyste viděli, co obsahuje a mohli ji vyplňovat v předstihu. 

Kdyby vám něco bylo nejasné, rádi vám vaše dotazy zodpovíme na našich kontaktech.

Chceme vás ubezpečit, že metodiku a vykazování celoročního cíle připravujeme tak, aby vás zatěžovala co nejméně, mohli jste ji využít pro vykazování EVV a mohli jste se plně zaměřit na aktivní práci s dětmi.

Věříme, že vás plnění celoročního cíle obohatí a budete mít radost z toho, co se vám společně s dětmi za školní rok pro ochranu našeho životního prostředí podařilo udělat.

Těšíme se, že se spolu s námi vydáte na cestu ke splnění celoročního cíle.

Přejeme vám hodně zdaru! Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.