Novinky a aktuality

Nový školní rok s Recyklohraním – na co se můžete těšit

Školní rok 2021/2022 už skoro klepe na dveře a my bychom vás rádi seznámili s tím, co jsme pro vás v Recyklohraní nachystali, nebo co pro vás připravujeme.

Všichni si přejeme, aby už tento rok probíhal klidněji a vyhnuly se nám všechny komplikace. Rok a půl s „covidem“ nás sice mnohému naučil, ale pevně doufáme, že už se výuka ve školách začne vracet do běžných kolejí a bude i prostor rozvíjet vzdělávání v oblasti environmentální výchovy a osvěty. Aktuálně je do programu Recyklohraní aneb ukliďme si svět zapojeno přes 3 800 škol z celé České republiky. Především vám moc děkujeme za to, že i když byl loňský rok opravdu hodně nestandardní, nezapomínali jste na sběr elektra, baterií, tonerů a mobilů a také jste plnili osvětové úkoly a využívali naši metodickou podporu. Velmi si toho vážíme!

Pojďme se však podívat na to, co vás čeká s Recyklohraním ve školním roce 2021/2022. Kalendář připravovaných akcí a aktivit najdete zde. Níže vybíráme klíčové informace:

  • Celoroční hra - největší novinkou nového školního roku s Recyklohraním je, že školy, které se aktivně zapojují do sběru a osvětových aktivit, za jejich přístup odměníme. Zjednodušeně řečeno za sebrané elektro anebo baterie či tonery nebo mobily budou školy od Recyklohraní získávat body. Stejně tak budou moci získat body za plnění osvětových úkolů. Počet získaných bodů se promítne do pořadí školy v žebříčku celoroční hry. Školy, které se k 15. 5. 2022 v žebříčku umístí na 1. až 400. místě, získají odměnu. Základní informace o celoroční hře najdete zde, podrobná pravidla zde. Tato novinka vás nijak organizačně nezatíží, vše bude probíhat plně automaticky. 

  • Sběr a kampaně - tak jako v minulých letech si školy, které s námi třídí, budou moci objednat svozy baterií, tonerů do tiskáren a mobilních telefonů po dobu téměř celého školního roku- tedy od konce srpna až do začátku června. Pozor – v případě vysloužilých spotřebičů je situace jiná. Tak jako v minulém školním roce, svozy malého elektra bude možné objednat pouze v době podzimní sběrové kampaně (15. 9. - 20. 10. 2021) a jarní sběrové kampaně (1. - 30. 3. 2022). Poznamenejte si, prosíme, také termín sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil. Uskuteční se od 15. 12. 2021 do 31. 1. 2022. Bližší informace najdete zde. 
  • Osvětové úkoly - v průběhu školního roku se budete moci zapojit do plnění minimálně 5 osvětových úkolů. Můžete se těšit na pestrou nabídku témat od recyklace baterií, elektra a mobilů přes šetrnou spotřebu vody až po kompostování. Konkrétnější informace jsou zde. 
  • Výjezdní lektorské programy - naši lektoři přijedou do vaší školy, zábavnou formou učí žáky a studenty základům správného třídění, recyklace a předcházení vzniku odpadů. Konkrétně vám nabízíme tyto programy: Recyklace hrou- program je určený pro ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ; Recyklace očima mladých vědců - program je určený pro II. stupeň ZŠ a I. ročníky víceletých SŠ; Recyklohrátky se zvířátky - program je určený MŠ; a EKOABECEDA – Umíme žít bez odpadů? - odpolední workshop pro pedagogický sbor školy. Více informací, včetně míst a termínů, je k dispozici zde.

Vaše dotazy vám rádi zodpovíme na našich kontaktech.

A na závěr si ještě dovolíme připojit naděje plný citát spisovatele, učitele a filozofa Roberta Fulghuma: „Příroda to tak vymyslela, že každý nakonec nějak dostane, co si zaslouží.“

Přejeme vám krásné babí léto a těšíme se na další spolupráci.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.