Novinky a aktuality

Vyhodnocení netradičního úkolu VČELY

Loňský školní rok 2010/11 byl zakončen poněkud netradičním úkolem, během kterého se žáci a studenti dozvěděli zajímavé věci o včelstvu v České republice. Úkolu se zúčastnilo těchto 349 škol, jež za své aktivity získaly od společnosti Ekolamp 208.700 bodů! Přečtěte si víc!

Úkolem bylo nejprve najít ve svém okolí včelaře,který má obydlené úly a zjistit, s jakými problémy se v současné době včelaři nejvíce potýkají.Bohužel jsme zjistili, že včelaři a jejich včelky nejsou ohroženi ani tak nemocemi,ikdyž samozřejmě tohle riziko zde stále je,ale především krádeží celých včelstev z úlů! Z tohoto důvodu mnoho z účastníků úkolu nesplnilo jeho druhou část - zanesení přesné lokality úlů do mapy na Googlearth. Včelaři se tolik báli o svá včelstva, že si to nepřáli. Na výbornou si ale většina poradila s výroba pítka pro včely samotářky a jeho umístěním do přírody.
Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.