Novinky a aktuality

Říjen ve znamení sběru drobného elektra a literárního úkolu

První měsíc školního roku utekl jako voda. Proto pro vás máme tři připomínky aktivit probíhajících aktuálně na platformě Recyklohraní. Nezapomeňte, za každou z nich získáváte body na vaše školní konta do Celoroční hry 2024-25.

  • Jistě všichni víte, že až do konce října běží literární úkol na téma Příběh spokojeného spotřebiče. Dostáváme od vás rozličné příběhy v různých podobách - od kreslených obrázků těch nejmenších z mateřinek, až po komiksy či povídání od žáčků ze základních škol. Starší studenti se nebojí ani náročnějších útvarů jako jsou básničky či fejetony. Nejen, že se děti prostřednictvím tohoto úkolu mohou vžít „do kůže“ spotřebičům kolem nás, ale ty nejlepší navíc pozveme na slavnostní vyhlášení do Národního technického muzea v Praze. Zadání pro všechny věkové kategorie najdete v sekci Úkoly a metodiky.
  •   
  • Jen do 25. října máte také možnost objednávat svozy drobného elektroodpadu ze škol v rámci podzimní sběrové kampaně. Podrobnosti najdete v aktualitě na webových stránkách Recyklohraní. Partnerem sběrové kampaně je společnost Elektrowin.    
  • Nezapomeňte se také přihlásit do plnění Celoročního cíle s ekologickou tematikou. Administrace celého projektu není nijak náročná. Formuláře (přihlašovací, průběžná zpráva a závěrečná zpráva) vyplníte jednoduše online, doporučujeme vám ale průběžnou fotodokumentaci. Podle aktuálního průzkumu hodnotilo 85 % škol své zapojení do uplynulého ročníku Celoročního cíle jako přínosné! Podobné vyznění o smysluplnosti průběžné celoroční práce v ekologickém vzdělávání bylo možné vyčíst i z vašich závěrečných zpráv. Před vyplněním přihlášky vám doporučujeme pročíst si instrukce k přihlášení. Přihlašovací formulář bude k dispozici jen do 31. 10. 2024.

Přejeme vám klidný podzim a věříme, že si z našich aktivit vyberete.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu