Novinky a aktuality

Probíhá podzimní sběrová kampaň a až do 25. října můžete objednávat svozy elektra

Tradiční podzimní sběrová kampaň zaměřená na drobné elektro je v plném proudu. Jen v tomto období můžete objednávat svozy vysloužilých elektrospotřebičů. Partnerem sběrové kampaně je společnost Elektrowin.

Za vybrané spotřebiče vám připíšeme body na vaše školní konto u Recyklohraní a ty se vám započítají do aktuální Celoroční hry. Náš sběrový partner, kolektivní systém Elektrowin, zajistí svozy vybraného elektra a recyklaci tak, aby suroviny z nich získané mohly dál sloužit k výrobě nových produktů. Společně tak přispíváme k ochraně životního prostředí. Objednávky lze vyplnit po přihlášení do vaše školního profilu na webu Recyklohraní, a to až do 25. října 2024.

Další možnost objednávat svozy elektra budete mít až v únoru a březnu 2025 během jarní sběrové kampaně. Věříme, že se vám podaří místní školní sběry dobře naplánovat, včas objednat svozy a vše půjde hladce. Před objednáním si prosím pročtěte tyto Praktické a bezpečnostní instrukce. Zjistíte třeba, že vám nemůžeme odvézt nekompletní nebo demontovaná zařízení. A pokud jste již během aktuální kampaně svoz objednali, další objednávka nyní již není možná!

Připomínáme, že do svozu můžete zařadit všechna drobná elektrozařízení jako jsou například rádia, mp3 přehrávače, kalkulačky nebo telefony, dále také drobné počítačové vybavení, elektrické hračky a hudební nástroje, fény, žehličky, či holicí strojky, ale i mixéry, vysavače, mikrovlnné trouby, toustovače, rychlovarné konvice a veškeré elektrické ruční nářadí.

A nezapomeňte! Minimální objem pro svoz je 1 bag, což je cca 50 kg elektrospotřebičů nebo také obsah 2 červených popelnic. Toto množství odpovídá také třeba 50 kusům drobných spotřebičů nebo 4 - 6 kusům větších spotřebičů typu vysavač či mikrovlnka. Nové bagy pro svoz elektra na další období s sebou přiveze dopravce. Pokud momentálně nemáte žádné prázdné bagy na umístění stávajícího odpadu, napište prosím tuto informaci ve formuláři do poznámky. Ke svozu můžete doplnit také větší elektrospotřebiče, počítače a monitory z majetku školy (do bodování se ale započítají pouze spotřebiče drobné).

Upozornění: S ohledem na logistiku a na pohonné hmoty dopravce, potažmo na ekonomiku i ekologii celého procesu objednávejte ke svozu pouze plné bagy. Za plný bag vysloužilého elektra škole připíšeme 150 bodů do Celoroční hry.

Děkujeme, že se ve školách zapojujete se do našich sběrových kampaní. Má to velký smysl – nejen s ohledem na vybraný znovupoužitelný odpad, ale také proto, že v dětech budujete správné návyky a pozitivní příklady.

Váš tým Recyklohraní

 

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu