Novinky a aktuality

Oslavte s námi Evropský týden recyklace baterií!

Tento týden se v Česku slaví 9. ročník Evropského týdne recyklace baterií, jehož patronem je kolektivní systém ECOBAT, zakladatel a hlavní partner projektu Recyklohraní.

ECOBAT se stará o sběr od monočlánků, baterií z elektrokol, AKU nářadí nebo fotovoltaických systémů až po autobaterie a baterie z elektromobilů. Zajišťuje také jejich třídění a následnou recyklaci.

Odpadní baterie můžete odevzdat na více než 28 000 sběrných místech po celé České republice, ať už v podobě sběrných nádob v obchodech s elektronikou, či potravinách, dále na úřadech, ve školách či zaměstnání. Baterie, které nelze snadno vyjmout, patří do červených kontejnerů nebo na sběrný dvůr. Nejbližší sběrné místo pro baterie naleznete v online mapách na stránkách KAMsNIM.cz nebo na webu organizace ECOBAT.

Každý den se v Evropě do oběhu dostane přibližně 13,3 milionu baterií, což představuje roční objem kolem 3,33 miliardy kusů. Z tohoto množství jsou zhruba tři čtvrtiny předány k recyklaci.

A proč je recyklace baterií důležitá? Sběrem použitých baterií jednoznačně chráníme přírodu a potažmo naše zdraví. Předcházíme tomu, že by se škodlivé látky uvolňovaly do okolního prostředí a negativně ovlivňovaly zdraví lidí i zvířat. Díky obsahu cenných kovů, které lze recyklací baterií získat, šetříme přírodní zdroje. V neposlední řadě, nesprávně vyhozená baterie může zkratovat, přehřát se a způsobit požár, nebo dokonce výbuch.

Podpořte tento týden recyklaci baterií a přispějte tak k ochraně životního prostředí!

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.