Novinky a aktuality

Jak bude vypadat školní rok 2024/25 s Recyklohraním

Nový školní rok je doslova za dveřmi a my vám chceme představit alespoň rámcově aktivity, které jsme pro vás a vaše školy v rámci Recyklohraní připravili.

Co vás tedy společně s námi čeká?

  • CELOROČNÍ HRA A CELOROČNÍ CÍL

Stejně jako v předchozích letech budeme školám za sběry a vzdělávací aktivity připisovat na školní konta body i letos. Nejaktivnější školy potom v květnu 2025 vyhlásíme a oceníme diplomem a finančními poukázkami do nákupního řetězce. Více informací najdete na našem webu v sekci Celoroční hra.

Skokan roku – vyhlašujeme novou kategorii letošní Celoroční hry. Dejte nám vědět o svých aktivitách! Vložit zpětnou vazbu do formulářů na www.recyklohrani.cz zabere jen chvilku. Víme, že řada škol naše materiály využívá, ale ne vždy udělá ten poslední krok, který je ale velmi důležitý i jako zpětná vazba, že naše práce má pro vás smysl. Proto v rámci výsledků vyhlásíme a odměníme školu, která udělá v Celoroční hře v meziročním srovnání největší pokrok.

V průběhu září také vyhlásíme již potřetí Celoroční cíl školy s ekologickou tematikou, tentokrát s důrazem na klimatickou změnu. Celoroční cíl je nově součástí projektu EKOABECEDA pro klima aneb Se změnou začínáme v místě, kde žijeme, učíme se nebo pracujeme, který je pro roky 2024/25 spolufinancován Evropskou unií z fondu Next Generation EU. Za splnění Celoročního cíle rozdáme extra porce bodů do Celoroční hry. O možnosti přihlášení vás budeme včas informovat.

  • SBĚR A SBĚROVÉ KAMPANĚ

Podzimní sběrová kampaň pro svozy vysloužilých elektrospotřebičů se uskuteční od 9. 9. – 25. 10. 2024, následovat bude jarní kampaň (3. 2. – 14. 3. 2025). Na přelomu roku (prosinec/leden) se můžete těšit také na sběrovou soutěž Starý mobil pro Remobil o výlety do science centra. Svozy baterií, tonerů a mobilních telefonů budete moci objednávat průběžně až do začátku června 2025.

  • OSVĚTOVÉ ÚKOLY

Hned v září a říjnu se budete moci zapojit do literárního úkolu s názvem Příběh spokojeného spotřebiče, při kterém se zaměříme na životní cyklus elektrospotřebičů. V průběhu roku pro vás připravíme celkem 5 osvětových úkolů a ke každému také tematické instruktážní video. Nezapomeňte, že kompletní zadání k některým starším oblíbeným úkolům najdete v sekci Metodická podpora pro výuku. Využít jako inspiraci k výuce můžete i archiv všech proběhlých úkolů.

  • METODICKÉ PŘÍRUČKY EKOABECEDA, výukové scénáře a další materiály

V nejbližších týdnech vám představíme horkou novinku z naší výukové řady EKOABECEDA - tentokrát s podtitulem Na cestě k odpovědné spotřebě. Tuto i dříve vydané metodické příručky a výukové scénáře pro 4 věkové kategorie (MŠ, 1. st. ZŠ, 2. st. ZŠ a SŠ) najdete volně ke stažení na webu Recyklohraní v záložce Úkoly a metodiky. V tištěné podobě budeme nejaktivnějším školám již desátou EKOABECEDU distribuovat v 1. čtvrtletí školního roku.

  • VZDĚLÁVACÍ AKCE PRO PEDAGOGY

Také v průběhu tohoto školního roku pro vás připravíme přibližně 15 webinářů pro snazší zařazení vybraných témat do výuky. Zpravidla je navážeme na aktuální osvětové úkoly nebo je využijeme jako podporu metodických příruček a scénářů EKOABECEDA.

  • LEKTORSKÉ VÝJEZDNÍ PROGRAMY

Recyklohraní pro školy organizuje šest lektorských programů, a to: Recyklace hrou; Recyklace očima mladých vědců; Recyklohrátky se zvířátky; S vodou šetrně – víme co a proč; Potraviny šetři, neplýtvej a KLIMA – a co na to já?. Přehled volných míst a termínů najdete na našem webu v záložce Vzdělávací akce/Výjezdní programy.

 

O všem, co je zde uvedeno, vás budeme průběžně a detailněji informovat prostřednictvím e-mailů, aktualit na našem webu a také FB profilu Recyklohraní. Aktuální informace zveřejňujeme také na webu v sekci Kalendář.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.