Novinky a aktuality

Děti z nejaktivnějších mateřinek v Plzeňském kraji jsme pozvali do divadla

Plzeňský kraj ve spolupráci se společností ASEKOL podporuje environmentální vzdělávání v mateřských školách, a to prostřednictvím vzdělávacího programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. A tak jsme děti z nejaktivnějších školek za odměnu pozvali na divadelním představení v Divadle Alfa v Plzni.

Školky mohly v rámci projektu získávat do soutěže body za nejrůznější aktivity. Řada z nich se v průběhu celého školního roku zapojila do sběrových kampaní na sběr starého elektra, baterií a tonerů. Další plnily a odevzdávaly dokumentace k tematických úkolům nebo si využily některou z mnoha lekcí z metodik v ediční řadě EKOABECEDA

Výsledková listina je následující:

  • 1. místo - Mateřská škola Záchlumí (okres Tachov)
  • 2. místo - ZŠ a MŠ Úterý (okres Plzeň – sever)
  • 3. místo - Základní škola a mateřská škola Bolešiny (okres Klatovy)
  • 4. místo - Mateřská škola Merklín (okres Plzeň – jih)
  • 5. místo - 91. mateřská škola Plzeň

Pět vítězných mateřských škol získalo jako odměnu lektorský den s oblíbeným programem Recyklohrátky se zvířátky. Žabák Bat a ježek Asík učí děti vnímat pořádek ve svém okolí a základům nakládání s odpady či předcházení jejich vzniku.

Žáčky a pedagogy z osmi nejlepších školek jsme pozvali na slavnostní vyhlášení výsledků do Divadla Alfa v Plzni. Děti si po předání diplomů a drobných odměn užily představení Jak si Míša hledal kamaráda.

Všem zapojeným školkám děkujeme za jejich snahu předat lásku k přírodě svým malým žáčkům a těm nejlepším gratulujeme!

Slavnostního dopoledne se za krajský úřad Plzeňského kraje zúčastnila paní Mgr. Kateřina Hrušková, z úseku odpadového hospodářství, a pan Ing. Jaroslav Labík, regionální zástupce společnosti ASEKOL. Děkujeme i jim!

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu