Novinky a aktuality

Na říjnové vzdělávací akci Recyklohraní pro pedagogy v Hradci Králové nám s vámi bylo moc hezky

V prvním říjnovém týdnu (od 5.-6. 10. 2023) pořádal realizační tým Recyklohraní pro pedagogy EVVO dvoudenní výjezdní vzdělávací v pensionu U Svatého Jana v Hradci Králové.

Tématem setkání byla udržitelná móda. Tomu odpovídala i čtvrteční skladba lektorů na přednáškách a workshopech. Nezávislý konzultant Stepan Vashkevich přednášel na téma výroba textilu – sociální, ekologické i ekonomické aspekty, Lucie Poubová a Kristýna Holubová ze SWAP PRAGUE o udržitelné módě a Pavel Hendrichovský z Diakonie Broumov spolu Tomášem Tykvou z Asociace recyklátorů textilu o sběru a využití použitého textilu. Večer program zpestřil taneční workshop biodanza s lektorkou Milou Bohunickou.

V pátek jsme setkání uzavřeli tematickými exkurzemi zaměřenými na zpracování textilního odpadu v továrně UO TEX Ústí nad Orlicí a návštěvou re-use centra a sběrného dvora Tepvos Ústí nad Orlicí.

Moc děkujeme, že se účastnice hezky zapojily do úvodní seznamovací aktivity a také nám aktivně poskytovaly zpětnou vazbu na aktivity, projekty a materiály, které pro vás pedagogy v Recyklohraní připravujeme.

Bylo ro velmi milé, přátelské a věříme, že pro účastníky inspirativní setkání. Už pomalu začínáme plánovat další. Pravděpodobně se vrátíme k původnímu červnovém termínu. Ale o tom vás budeme včas informovat.

Konference byla součástí projektu EKOUČITEL pro vzdělávání pedagogů spolufinancovaného SFŽP ČR – NPŽP – 1/2021_6.1.B projekt č. 1210100051.

Váš tým Recyklohaní

 

 

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.