Novinky a aktuality

Už jen do konce října můžete plnit osvětový úkol Po stopách Plýtváka šatního

Na webu Recyklohraní najdete zadání k novému úkolu s názvem Po stopách Plýtváka šatního. Zaměřujeme se v něm na udržitelnou módu. Věříme, že se vám bude líbit a přinese vám inspiraci a obohacení do výuky.

Za splněný úkol a zaslanou dokumentaci vám na školní bodová konta u Recyklohraní připíšeme 250 bodů do Celoroční hry 2023/2024. Na plnění úkolu máte čas do 31. října 2023. Nicméně pokud si z nabídky aktivit vyberete časově náročnější, jako je například organizace SWAPu, tak pokud jste ještě nezačali, máte nejvyšší čas.

 V zadání úkolu najdete pestré spektrum aktivit. Z nich si můžete vybrat do čeho se s vašimi žáky či studenty pustíte. Nezapomínáme ani na děti v MŠ – také pro ně jsme, jako tradičně, připravili zadání úměrné jejich věku s schopnostem.

 Při plnění úkolu:

  • Můžete zkusit zorganizovat školní či třídní SWAP nebo sbírku šatstva.
  • Pro žáky a studenty jsme připravili pracovní listy.
  • Ze starého trička nebo mikiny si mohou vyrobit tašku nebo hračku.
  • Mohou se také pustit do tvorby prezentace nebo tematického videa.
  • Pro děti v MŠ jsme k tématu oblékání připravili vystřihovánku a vymalovánku.
  • Příběh a povídání jsme propojili s pohádkou Jak si pejsek roztrhl kalhoty.

Celé zadání najdete na našem webu mezi aktuálními úkoly.

K úkolu jsme připravili také krátké video k dispozici je zde. Mělo by vám pomoci téma snáze přiblížit žákům a studentům.

Důležité upozornění: Pokud se ve škole rozhodnete zorganizovat výměnný SWAP nebo sbírku šatstva, pak připomínáme, že na oblečení a obuv, které vám po akci zbydou, vám zajistíme svoz. Partner tohoto úkolu, Diakonie Broumov, je vyzvedne přímo u vás ve škole a využije je na charitativní účely nebo zajistí jejich recyklaci. Svůj zájem o objednání svozu, prosíme, zaregiostrujte prostřednictvím odkazu. Nejpozději však do 20. října 2023. Bližší informace k objednávce svozu jsou v zadáních úkolu.

S partnerem úkolu Diakoniií Broumov se moc těšíme na zaslanou dokumentaci (přes web). Přejeme vám, abyste si s žáky a studenty úkol užili a přinesl vám nové myšlenky a náměty nejen do výuky, ale i do života.

Váš tým Recyklohraní

 

Aktuální a plánované aktivity v Recyklohraní:
→ Probíhá podzimní sběrová kampaň zaměřená na malé elektro a až do 20. října můžete objednávat svozy elektra. Více informací najdete zde.
→ Srdečně vás zveme na webinář s lektorem Tomášem Kozlem z organizace Junák - český skaut, Kaprálův mlýn, z.s., na téma Simulační hra Dědictví aneb oprav dům po babičce. Uskuteční se v pondělí 16. října 2023 od 15:30. Přihlásit se můžete prostřednictvím tohoto linku.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.