Novinky a aktuality

Svozy objednávejte do 11. června a nezapomeňte na aktuální úkol o bateriích

Pokud chcete, abychom vám zajistili svoz baterií, mobilních telefonů a tonerů ještě před začátkem prázdnin, nezapomeňte včas objednat svoz. Poslední týdny školního roku můžete také využít k plnění úkolu Bezpečný svět (s) baterií.

Obracíme se na vás s připomínkou tří aktuálních záležitostí. Prosíme, věnujte jim pozornost.

  1. Už jen do této neděle, 11. června 2023, můžete objednávat svozy baterií, mobilních telefonů a tonerů do tiskáren, kdy vám můžeme garantovat, že svozy proběhnou ještě před začátkem prázdnin. Další možnost objednat svozy budete mít v posledním srpnovém týdnu před začátkem nového školní roku a pak následně v průběhu školního roku. Proto, pokud nechcete, aby vám sběr zůstal přes prázdniny ve škole, nezapomeňte objednat. Vše potřebné k tomu najdete na našewebu – v sekci ke stažení / Pokyny k objednávkách a svozům.

    Ještě připomínáme, že tato informace se netýká elektra – jak od nás již víte, objednávky svozu elektra je možné do našeho systému zadávat jen v době sběrových kampaní (jarní a podzimní).

  2. Pátek 30. června 2023 je posledním dnem, kdy můžete do našeho systému vložit dokumentaci ke splněnému úkolu Bezpečný svět (s) bateriíZadání pro jednotlivé věkové kategorie dětí najdete zde. Mimo jiné si se žáky a studenty můžete připomenout, že v horkých letních dnech nedělá přímé slunce bateriím dobře (ani například celým mobilním telefonům). Dokonce to může být i nebezpečné. Za splněný úkol získáte 250 bodů, které se vám započítají do Celoroční hry 2023/2024.

  3. Srdečně vás zveme na dvoudenní výjezdní vzdělávací akci Recyklohraní, která se uskuteční v termínu od čtvrtka 5. do pátku 6. října 2023 v Pensionu u Svatého Jana u Hradce Králové (http://www.usvatehojana.cz/). Program najdete zde. Přihlásit se můžete už nyní prostřednictvím tohoto odkazu. Účast na akci je pro pedagogy ze škol zapojených do programu Recyklohraní zdarma.

    Důležité upozornění: Nejpozději 27. června 2023 vám přihlášku potvrdíme. Počet míst na této výjezdní akci je omezen a pokud zájem předčí naše možnosti, bude o účasti rozhodovat pořadí školy v celoroční hře. Prosíme však, neváhejte a přihlaste se, i když jste v celoroční hře nebyli na předních příčkách. Ze zkušeností víme, že provoz ve školách bývá ve školách hodně hektický a mnozí pedagogové, kteří by jinak rádi jeli, se z časových důvodů nebudou moci zúčastnit.

I na příští školní rok pro vás chystáme sběrové kampaně se soutěžemi zaměřenými na baterie, malé elektro a mobilní telefony. Stejně tak jako nové osvětové úkoly a metodiky. V posledním srpnovém týdnu vás seznámíme s termíny a pravidly.

Ještě vás upozorňujeme, že ke konci května jsme vynulovali všechna školní bodová konta u Recyklohraní. Souvisí to s tím, že celoroční hra 2022/2023 je ukončena a vyhodnocena. Nové body už vám budeme započítávat do celoroční hry 2023/2024.

Přejeme vám krásné červnové dny a děkujeme, že třídíte a vzděláváte se s námi.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.