Novinky a aktuality

V novém úkolu se zaměřujeme na baterie. Plnit ho můžete do konce června

Nový úkol Recyklohraní má název Bezpečný svět (s) baterií. Připomínáme si v něm, kde všude se baterie nacházejí, a jak je správně používat a uchovávat, aby nám byly dobrým sluhou, ale ne špatným pánem.

A samozřejmě nezapomínáme ani na význam zodpovědné spotřeby, třídění a recyklace baterií.

Baterie nám ulehčují a zpříjemňují život už více než dvě století a jejich význam roste. Nemáme na mysli jen tužkové či knoflíkové baterie v elektrospotřebičích běžného využití, jako jsou například kuchyňské či osobní váhy, ovladače, kapesní baterky, meteostanice nebo kartáčky na zuby. Baterie stále častěji pohánějí nejrůznější dopravní prostředky a najdeme je také ve výpočetní a komunikační technice – tedy v noteboocích, tabletech, sportovních hodinkách nebo mobilech.

Určitě nám dáte za pravdu, že baterie – tihle šikovní pomocníci – si zaslouží naši pozornost, a proto aktuální úkol s Recyklohraním věnujeme právě jim.

Pro žáky a studenty jsme připravili tematický pracovní list, jehož cílem je připomenout, kde všude baterie používáme a kolik jich máme doma v běžné domácnosti. Úkol vám také dává prostor pro práci s informacemi a tvorbu prezentací nebo vytvoření plakátu.

Kompletní zadání pro všechny čtyři věkové kategorie žáků a studentů najdete na našem webu. Abychom vám téma a úkol snáze přiblížili, připravili jsme k němu instruktážní video. K dispozici je zde.

Jako vždy jsme zadání pro žáky mateřských škol a nižších ročníků ZŠ zjednodušili, aby ho zvládly i menší děti a aby i ony díky hravému úkolu získaly nové poznatky.

Za splnění zadání úkolu a vložení dokumentace připíšeme školám 250 bodů na jejich školní konta u Recyklohraní. Vzhledem k tomu, že celoroční hra pro letošní školní rok je již uzavřena, body se započítají do celoroční hry 2023/2024.

Spolu s partnerem úkolu, kolektivním systémem ECOBAT, se moc těšíme na fotografie a zpětnou vazbu, jak jste si s dětmi hru a samotný úkol užili a co zajímavého jste se dozvěděli.

 

NPZP_povinná publicita_banner A4_cmyk

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.