Novinky a aktuality

Při plnění osvětového úkolu si žáci a studenti připomínali význam mokřadů

Do plnění úkolu Mokřady a tajemství ztracené vody se v průběhu března a dubna zapojilo 327 škol, od kterých přišlo 421 dokumentací ke splněnému zadání.

Z toho počtu bylo 80 zadáních pro MŠ, dalších 201 pro 1. stupeň ZŠ, 120 pro 2. stupeň ZŠ a 20 škol plnilo zadání pro SŠ. Celkem se zadáními pracovalo 8 017 žáků či studentů.

Máme velkou radost, že se ve školách úkol líbil, což soudíme nejen z množství zapojených škol, ale také ze zpětné vazby, kterou nám mnozí pedagogové předávají.

Cílem úkolu bylo žákům a studentům připomenout, že voda je důležitá nejen pro nás lidi, ale i pro krajinu. Bohužel v posledních desetiletích vody v naší krajině ubývá. Stále častěji se potýkáme s dlouhotrvajícím suchem, čímž trpí rostliny, stromy, živočichové a rovněž vysušená pole nám dávají menší úrodu. V parných letních měsících se v některých oblastech voda téměř ztrácí. Máme však možnosti, jak můžeme vodu v krajině udržet – osvědčenou a léty prověřenou cestou je obnovování a budování mokřadů. A právě proto jsme jim věnovali samostatný osvětový úkol Mokřady a tajemství ztracené vody.

Pokud chcete úkol a materiály, které jsme k němu vytvořili, využívat i v budoucnu, najdete je na našem webu v metodické podpoře. Konkrétně na  https://www.recyklohrani.cz/cs/topics/tasks/4. K dispozici je zde také krátké video k úkolu, pracovní list, omalovánka, schéma mokřadu a kvarteto – Život v mokřadech.

Celkové vyhodnocení úkolu včetně několika fotografií ze škol najdete na  https://www.recyklohrani.cz/cs/tasks/archive/93?do=downloadReport.

Partnerem úkolu byly vodárenské společnosti ze skupiny Veolia. Tento projekt byl podpořen grantem z Norských fondů a spolufinancován Státním fondem životního prostředí ČR na základě rozhodnutí ministra životního prostředí. 

V současné době se již můžete pustit do nového osvětového úkolu Bezpečný svět (s) baterií. Zadání je na https://www.recyklohrani.cz/cs/tasks/view/95. Na vaši dokumentaci se těšíme do konce června 2023. Za splněný úkol vám připíšeme body na vaše konta do celoroční hry s Recyklohraním.

 

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.