Novinky a aktuality

Úkol Mokřady spěje do finále – na zaslání dokumentace máte čas jen do konce dubna

Prostřednictvím úkolu se snažíme žákům a studentům objasnit nebo připomenout tajemství mokřadů.

Mokřady totiž nejenže umí udržet vodu v krajině, zároveň pohlcují nadbytečný oxid uhličitý z ovzduší, chrání nás před záplavami a jsou domovem rozmanitých, často ohrožených druhů hmyzu, vč. vážek, obojživelníků, ptáků, ale i rostlin, jako jsou orchideje nebo masožravky.

Kompletní zadání pro jednotlivé věkové kategorie je k dispozici na https://www.recyklohrani.cz/cs/tasks/view/93. Najdete zde pestré spektrum aktivit, do kterých se s dětmi můžete pustit – k dispozici máte karty kvarteta, schéma mokřadů (pro mladší děti omalovánku). Chceme vás také navést, abyste si dohledali, kde všude se nacházejí v České republice mokřady a zda některý z nich není v okolí vaší školy. U starších žáků a studentů oceníme, pokud budou pracovat s dostupnými informacemi a vytvoří k tématu prezentaci nebo video.

Ze škol už nám chodí dokumentace a radost nám dělá, že pracujete s materiály, které jsme vám pro úkol připravili, včetně tematického instruktážního videa https://www.youtube.com/watch?v=lXW6bb3dEG4.

Nejvíce nás těší, že při plnění úkolu často chodíte ven do přírody.

Připomínáme, že pokud chcete za splněný úkol získat od Recyklohraní body do celoroční hry, je nezbytné, abyste nám dokumentaci vložili nejpozději do konce dubna.

Spolu s partnerem úkolu, vodárenskými společnostmi ze skupiny Veolia, se moc těšíme na fotografie a zpětnou vazbu, jak jste si s dětmi úkol užili a co nového jste se dozvěděli. Úkol je též součástí projetku Ekoabeceda pro klima podpořeného z Norských fondů, které přispívají k ochraně životního prostředí České republiky a pozitivně ovlivňují kvalitu života obyvatel. Cílem Norských fondů je zároveň přispívat ke snižování hospodářských a sociálních rozdílů v Evropském hospodářském prostoru a posilovat spolupráci mezi Norskem a ČR. 

 

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.