Novinky a aktuality

Připojte se k Mezinárodnímu týdnu kompostování a Nakopejte si pytel :-)

Od neděle 7. května do soboty 13. května 2023 probíhá tradiční Mezinárodní týden kompostování. Téma kompostování si můžete připomenout také s aktivitami Recyklohraní.

Asociace CZ Biom již 3. rok po sobě připravuje tematickou výzvu “NAKOPEJ SI PYTEL!”, v rámci, které si návštěvníci zapojených kompostáren mohou odnést pytel kompostu na své zahrádky zdarma. Akce má za cíl poukázat na důležitou roli kompostáren při zpracování bioodpadů a jejich opětovného využití jako hnojiva na půdu. Zúčastněné kompostárny vyhradí několik tun kompostu, který si lidé budou moci sami nakopat do pytle a odvézt.

Více informací najdete na webu CZ Biom – České sdružení pro biomasu. Pro ty z vás, kteří se chtějí zapojit nebo pomoci s propagací, připojujeme letáček s propagací akce je ke stažení zde. Základní doporučení, jak na bioodpad jsou přehledně zpracované v této infografice.

Pokud byste chtěli využít tohoto mezinárodního týdne k připomenutí informací o významu kompostování pro naši planetu ve výuce, pak doporučujeme některé z aktivit Recyklohraní

  • Na našem webu najdete zadání osvětového úkolu Velká kompostová výzva. K dispozici jsou zadání pro všechny věkové kategorie (MŠ, oba stupně ZŠ a SŠ). Pozn. Jde o naše starší úkoly, které aktuálně nejsou za body do celoroční hry. I tak však věříme, že pro vás mohou být právě nyní zajímavé.
  • Kompostování se věnujeme ve dvou tematických videích ke stažení zde.
  • Kompostování je také jedním ze širokého spektra témat, která řešíme v metodické příručce EKOABECEDA pro klima a výukových scénářích.

 Přejeme vám hezký, kompostu zasvěcený, květen.

 Váš tým Recyklohraní.

 

 

 

 

 

 

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.