Novinky a aktuality

Pozvánka na webinář - téma kompostování a jeho zařazení ve výuce

Dovolujeme si vás pozvat na dva webináře na téma kompostování. První webinář se uskuteční v pondělí 11. dubna 2022 a tematicky je zaměřen na pedagogy MŠ a I. st. ZŠ. Druhým navážeme ve středu 20. dubna 2022 a cílíme ho na pedagogy II. stupně ZŠ a SŠ. 

 

Cílem webinářů je zviditelnit téma kompostování mezi učiteli, připomenout náš aktuálně vyhlášený osvětový úkol a zejména sdílet dostupné informace a aktuality.

1. Registrace a program - pondělí 11. dubna 2022, 15:30-17:00 (vhodné spíše pro MŠ a 1. st. ZŠ)

Na online seminář se můžete registrovat zde. Akce bude probíhat prostřednictvím platformy MS Teams, link vám zašleme emailem spolu s potvrzením účasti.

Program webináře:

  • Proč a jak můžeme zužitkovat bioodpad z domácnosti a ze škol pro názornou výuku? Co to je vermikompostování? Kompostování ve třídě – pokus a pozorování. Lektor: Tomáš Hodek., zakladatel spolku EKODOMOV
  • Zkušenosti z lektorských programů k tématu kompostování v MŠ a na I. stupni ZŠ, příklady konkrétních aktivit pro zařazení do výuky. Lektorka: Julie Včeláková, koordinátorka a lektorka ekologických programů spolku EKODOMOV

2. Registrace a program - středa 20. dubna 2022, 15:30-17:00 (vhodné spíše pro 2. st. ZŠ a SŠ)

Na online seminář se můžete registrovat zde. Akce bude probíhat prostřednictvím platformy MS Teams, link vám zašleme emailem spolu s potvrzením účasti.

Program webináře:

  • Legislativní rámec pro nakládání s bioodpady a kompostování, systém sběru komunálního bioodpadu v obcích. Lektorka: Ing. Anna Tvrdíková, Biom.cz., vedoucí sekce bioodpadu a kompostování
  • Proč je důležité kompostovat maximum biologicky rozložitelného odpadu? Jak funguje kompostárna a jak se liší od bioplynové stanice? Jak založit a udržovat kompost na školní zahradě a co s vráceným jídlem ze školních jídelen? Jednorázové baly z „rozložitelných materiálů“ – rozkládají se, nebo se nerozkládají? Lektorka: Ing. Klára Šestáková, vedoucí kompostárny Jaroměř AGRO CS, a.s.

Za účast na webinářích vám následně pošleme Osvědčení o účasti.

Webinář se koná v rámci projektu EKOUČITEL pro vzdělávání pedagogů spolufinancovaného SFŽP ČR – NPŽP – 1/2021_6.1.B projekt č. 1210100051. Účastnit se mohou pedagogové z celé republiky. Pro pedagogy ze škol zapojených do programu Recyklohraní je webinář ZDARMA.

Přejeme vám pevné zdraví a s některými z vás se těšíme na viděnou.

 

Váš tým Recyklohraní

 

Aktuálně z Recyklohraní  
 Do 15. června nám můžete posílat dokumentaci k úkolu Vělká kompostová výzva  

 15. května končí letošní Celoroční hra s Recyklohraním

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.