Novinky a aktuality

Při kampani Starý mobil pro Remobil se vybralo 12 870 ks mobilů

Druhého ročníku sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil se soutěží se zúčastnilo 165 škol, které dohromady na recyklaci odevzdaly 12 870 mobilních telefonů. Dvě ve sběru nejaktivnější školy čeká odměna – výlet do science centra.

Zároveň všechny školy, které se do sběrové kampaně zapojily, získaly za každý mobilní telefon odevzdaný během kampaně, tedy v období od 15. prosince 2021 do 30. ledna 2022, 5 bodů do celoroční hry s Recyklohraním. Celkem bylo přiděleno 64 350 bodů.

Ve srovnání s předchozím rokem představují letošní výsledky 80% nárůst v počtu zapojených škol a téměř 50% nárůst v množství vybraných telefonů. A za to moc děkujeme! Můžeme vás ubezpečit, že vybrané telefony skončily v dobrých rukách našeho partnera, neziskové společnosti Remobil, která nejprve zkontroluje, zda je možné jejich části využít na náhradní díly a pak zbytek předá na k recyklaci. Snažíme se tak společně předcházet vzniku odpadu opětovným využitím aspoň části vybraných zařízení.

Dle pravidel soutěže, dvě školy, které vybraly nejvíce mobilních telefonů v přepočtu na žáka školy, vyhrály pro třídní kolektiv návštěvu science centra, včetně dopravy. Mohou se vypravit do Techmania Science Centra v Plzni, nebo společně vybereme obdobné science centrum ve vzdálenosti, která pro ně bude dostupnější.

V kategorii absolutní vítěz, kde se hodnotil sběr na žáka bez rozdílu velikosti školy, zvítězila Mateřská škola Běstvina, okres Chrudim, která odevzdala 17,10 mobilních telefonů v přepočtu na žáka. Druhou oceněnou školou je Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, která vyhrála v kategorii velké školy s počtem žáků nad 300. V této škole vybrali celkem 499 mobilních telefonů, což je 0,72 v přepočtu na žáka. Gratulujeme!

Recyklohraní a spoluvyhlašovatel soutěže, společnost Remobil, se navíc ještě rozhodli ocenit ZŠ a MŠ Laškov (Olomoucký kraj), protože jejich výkon byl také úctyhodný. V přepočtu na žáka se jim podařilo vybrat 10,78 mobilů. V kategorii absolutní pořadí jim patří druhé místo. Magickou hranici deset vybraných telefonů na žáka už žádná další škola nepřekonala.

 

Svozy mobilních telefonů můžete objednávat i nadále. Mimo kampaň vám za ně připíšeme standardní 3 body. Další velkou sběrovou kampaň se soutěží plánujeme opět na přelom prosince a ledna.

Děkujeme všem školám, které se aktivně zapojí do sběru (nejen) mobilních telefonů! Moc si toho vážíme

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.