Novinky a aktuality

Vyzkoušeli jsme: Proč je dobré dát šanci repasovaným náplním

Vážíme toho, že spolu s námi třídíte náplně do tiskáren. Věříme, že pro vás může být přínosná i osvěta v tom, jakým náplním dát přednost, aby to pro vás mělo nejen ekologický, ale i ekonomický přínos. Další informace najdete je v připojeném článku. 

Výběr nových náplní do laserové tiskárny jsme před časem řešili rovněž v naší kanceláři Recyklohraní. Můžeme se tedy podělit také o své vlastní zkušenosti.

 Pokud půjdete jen po ceně, patrně si zvolíte tzv. kompatibilní náplně. Jsou výrazně levnější. Mají však svá ALE. Většinou jde o tonery nejasného původu, často neznámo odkud, obvykle z Číny, které jsou jednorázové, většinou nerecyklovatelné a mnohdy i zdravotně závadné. Kvalita a efektivita tisku zpravidla nic moc.

 Pak jsou tu samozřejmě originální náplně od prověřených výrobců. Po stránce kvality je to nejlepší volba. Může vás však překvapit cena, která může být několikanásobně vyšší než u neoriginálních tonerů. Pro naši firemní laserovou tiskárnu by bývaly byly originální náplně 4x dražší, než pokud bychom si pořídili neoriginální.

 Naštěstí na trhu narazíte ještě na tzv. repasované tonery, což jsou původem originální znovunaplněné tonery. Považujeme je za velmi rozumné řešení. Cenově jsou většinou nepatrně dražší než kompatibilní. Kvalita tisku je ovšem velmi dobrá. Dle našich zkušeností podstatně lepší než v případě kompatibilních náplní. Příznivý je i propočet průměrné ceny za stránku.

Za nás tedy 3x výborně pro repasované tonery – cena, kvalita a dobrý pocit, že se chováme zodpovědně k životnímu prostředí.

 Doporučujeme obrátit se na pracovníky www.dumtoneru.cz, kde vám poradí a pomohou s výběrem vhodných náplní do vaší tiskárny. Dům tonerů také úzce spolupracuje s naším partnerem Cart4Future, který ze škol sváží použité tonery a zajišťuje jejich recyklaci. Ale nemusíte se bát, že vám budou nabízet pouze repasované tonery, v nabídce mají i prověřené kompatibilní náplně, které dále dokážou recyklovat. Zároveň vám rádi poradíme i s nákupem vhodné tiskárny, aby do ní byly následně co nejlevnější náplně. Díky členství ve školním programu Recyklohraní máte nárok na minimálně 20% slevu na všechny repasované a kompatibilní (prověřené) náplně.

Když budete spolu s námi věnovat trochu času výběru vhodných náplní pro vaše školní tiskárny, zvýšíte tím šanci, že ze škol budeme svážet tonery, které bude možné dále repasovat, případně alespoň materiálově využít.

Předem moc děkujeme za pozornost.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.