Novinky a aktuality

Recyklohraní ve Středočeském kraji zahajuje projekt na téma šetrná spotřeba vody

Recyklohraní zve mateřské, základní i střední školy ve Středočeském kraji k účasti v projektu EKOABECEDA aneb Buďme k vodě šetrní. V průběhu školního roku vám nabídneme konkrétní aktivity, které vám pomohou zapojit toto důležité téma do výuky hravou a praktickou formou.

Partnery projektu jsou Středočeský kraj a společnost Veolia – a především díky tomu vám můžeme poskytnout metodickou podporu, tematické materiály, včetně krátkých edukačních videí, a zároveň i motivaci pro aktivní školy, které se do projektu ve Středočeském kraji zapojí. 

Nemusíte se obávat, že by vás projekt časově vytížil složitou administrativou. Naopak – na platformě projektu si můžete „sáhnout“ po materiálech, úkolech a zadáních, která vám v průběhu roku nabídneme. Můžete se také účastnit webinářů či seminářů, které plánujeme na druhé pololetí školního roku. Jediné, co od vás budeme potřebovat je jednoduchá dokumentace vaší aktivity, tak jak jste z Recyklohraní zvyklí. Tedy ne nic složitého. 

Co vás tedy čeká?

  • Ve pondělí 11. října 2021 v odpoledních hodinách (od 14 hodin) uspořádáme vstupní webinář, kde vám projekt podrobněji představíme. Pozvánku vám včas pošleme emailem.
  • Od 15. října do 30. listopadu 2021 se budete moci zapojit so plnění osvětového úkolu Spočítej si vodní stopu (zadání bude nejen v textové podobě, ale i ve formě videa)
  • Na našem webu jsme vám již nyní zpřístupnili další dva osvětové úkoly – první je zaměřený na vodárenský cyklus a druhý na propagaci šetrné spotřeby vody. Plnit jste je mohli už v loňském roce, ale vzhledem ke COVIDu na ně patrně nebylo dost času. Nyní si je můžete po přihlášení na web splnit dodatečně, nebo si je zopakovat již během běžné výuky.
  • Již nyní můžete ve své pedagogické praxi využívat metodickou příručku s názvem EKOABECEDA aneb Buďme k vodě šetrní a výukové scénáře pro mateřské školy. Ke stažení zde. Do konce listopadu vám nabídneme také výukové scénáře pro základní školy - 1. stupeň a následně do konce ledna 2022, pak výukové scénáře i pro základní školy – 2. stupeň a dále pro střední školy. Dokumentaci dokládající práci s EKOABECEDOU budete moci stejně jako tu ke splněným osvětovým úkolům vkládat také přes internetové rozhraní na webu. MŠ mohou již nyní, ZŠ a SŠ až poté, co zde budou scénáře pro jejich věkové kategorie k dispozici.
  • V druhém pololetí školního roku vás pozveme k účasti na tematických seminářích či webinářích (dle okolností).
  • Věříme, že přínosné pro vás bude, že v rámci projektu vám nabídneme také krátká edukační videa na téma šetrná spotřeba vody. Plánujeme, že budou k dispozici ve druhém pololetí. 

Za aktivitu odměna :-).

V rámci Recyklohraní vám za aktivitu a plnění úkolů budou přibývat body. Konkrétně za splněný úkol nebo za odučenou lekci EKOABECEDY vám přidělíme 250 bodů. V polovině května 2022 proběhne hodnocení a 10 nejaktivnějších středočeských škol pozveme na slavnost spojenou s předáním diplomů a drobných odměn. 

Těšíme se na spolupráci. Slibujeme si od ní, že tato dlouhodobější tematická spolupráce, přispěje k tomu, že vás podpoříme ve vzdělávání žáků a studentů v oblasti šetrné spotřeby vody a zejména doufáme, že vás i žáky to bude bavit. 

S přáním hezkého dne

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.