Novinky a aktuality

Osvětové úkoly Recyklohraní i pro distanční výuku – voda a mobily

Dva naše aktuální osvětové úkoly jsme převedli do podoby, kdy je budete moci vašim žákům snadno prezentovat a zadat i při distanční výuce. Konkrétně se jedná o úkoly Vymyslete reklamní kampaň, která lidem napoví, jak snížit spotřebu vody, a Lovci a sběrači aneb Mamutí dopad mobilních telefonů na životní prostředí.

Pro oba úkoly jsme připravili zhruba minutové průvodní video a zkrácené zadání. Níže posíláme potřebné linky. Prosíme vás však o shovívavost. Učíme se tak říkajíc „za pochodu“, rozpočet máme nevelký a snažíme se, co nám naše aktuální skromné možnosti dovolí. Budeme rádi za vaši zpětnou vazbu.

Podklady pro úkol Vymyslete reklamní kampaň, která lidem napoví, jak snížit spotřebu vody

  • Průvodní instruktážní video najdete na kanálu Youtube https://www.youtube.com/watch?v=Gp_BBCMkmo0.
  • Zkrácené zadání, které je možné poskytnout přímo žákům a studentům je zde.
  • Celé zadání úkolu je zde.
  • Tento úkol můžete plnit až do konce dubna! 

Podklady pro úkol Lovci a sběrači aneb Mamutí dopad mobilních telefonů na životní prostředí

  • Průvodní video najdete na našem webu ke stažení zde, nebo na https://www.youtube.com/watch?v=Yi1CStd465w nebo na FB zde.
  • Zkrácené zadání, které je možné poskytnout přímo žákům a studentům je zde. Na prvních dvou stránkách zadání jsou badatelské listy, které si žáci a studenti vyplní. Zbývající část dokumentu přináší informace, které by si pro zdárné splnění badatelských listů měli nastudovat. Tyto materiály jsou vhodné zejména pro žáky II. stupně ZŠ, vyšší ročníky I. stupně ZŠ a studenty SŠ.
  • Celé zadání úkolu je zde.
  • Tento úkol můžete plnit až jen do konce března!

Sledujte dál náš Facebook a web, kde zveřejňujeme aktuální informace. Včetně aktuality k Jarní kampani se soutěží ve sběru baterií a vysloužilého elektra, která pobíhá do konce března.

Aktuální kalendář aktivit Recyklohraní najdete zde

Užívejte sluníčka, které signalizuje blížící se příchod jara. A opatrujte se!

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.