Novinky a aktuality

Vyhlašujeme podzimní sběrovou kampaň se soutěží! Potrvá od 14. října do 30. listopadu

Tradiční podzimní kampaň se soutěží ve sběru elektrospotřebičů a baterií se uskuteční v období od 14. 10. do 30. 11. 2020. Vyhlašují ji společnosti ELEKTROWIN a ECOBAT a děje se tak v den, kdy slavíme Mezinárodní den elektroodpadu, který letos připadá právě na středu 14. října. Vítězné školy v každém kraji získají poukázky na nákup v řetězci prodejen Kaufland.

Do soutěže budou zařazeny všechny školy zapojené do programu Recyklohraní, které si v průběhu soutěže objednají 1x odvoz sběrného boxu na baterie nebo odvoz vysloužilých elektrospotřebičů. Objednávky je třeba realizovat přes naše stránky na www.recyklohrani.cz. Pozn.: Upozorňujeme též, že od tohoto školního roku se změnila pravidla pro svoz elektrozařízení. Zásadní novinkou je, že svozy jsou realizovány téměř výhradně jen v době sběrových kampaní (1x na jaře a 1x na podzim) a ve speciálních bagách, kterými budete na školách vybaveni. Tedy doporučujeme využít kampaně i v případě, že neaspirujete na vítězství. Podrobnější info najdete zde. Objednávání a svoz baterií probíhá beze změn. 

Zpátky k soutěži :-). Jaká jsou pravidla a odměny pro nejlepší školy?

Ve sběru baterií

  • Získají nejlepší školy v každém kraji v přepočtu vybraných kg baterií na žáka školy za 1. místo poukázky v hodnotě 3 000 Kč a za 2. místo – poukázky v hodnotě 1 500 Kč.
  • Nejlepší školy v každém kraji s nejvyšší celkovou hmotností odevzdaných baterií získají za 1. místo poukázky v hodnotě 3 000 Kč a za 2. místo – poukázky v hodnotě 1 500 Kč.
  • Absolutní vítěz v každé z kategorií získá poukázky v hodnotě 5 000 Kč.

Ve sběru elektra

  • Nejlepší škola v každém kraji v přepočtu vybraných kg elektrospotřebičů na žáka školy získá poukázky v hodnotě 3 000 Kč.
  • Nejlepší škola v každém kraji s nejvyšší celkovou hmotností odevzdaných vybraných druhů elektrospotřebičů získá poukázky v hodnotě 3 000 Kč.
  • Absolutní vítěz v každé z kategorií získá poukázky v hodnotě 5 000 Kč.

Chcete podpořit sběr a informovat i občany v okolí školy? Vytvořte se svými žáky a studenty plakát nebo napište článek s výzvou do místního časopisu či radničních listů.

Podrobná a přehledná pravidla soutěže najdete zde. Více informací vám rádi poskytneme také na emailové adrese info@recyklohrani.cz nebo na telefonu 739 280 887, kde zodpovíme všechny Vaše dotazy.

A protože opakování je matka moudrosti, ještě si vám dovolíme připomenout, že v lednu se uskuteční kampaň se soutěží zaměřená na SBĚR MOBILŮ a v březnu pak JARNÍ SBĚROVÁ KAMPAŇ DROBNÝCH ELEKTROSPOTŘEBIČŮ A BATERIÍ – se soutěží.

Též prosíme věnujte pozornost prvnímu OSVĚTOVÉMU ÚKOLU letošního školního roku s názvem Velké pátrání aneb Na stopě vody ve vaší sklenici. Zadání k němu najdete na webu v části Přehled úkolů a plnit ho můžete až do konce října.

Přejeme vám krásné podzimní dny.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.