Novinky a aktuality

Poslední úkol letošního školního roku zněl jasně: „Člověče nezlob se a recykluj!“

V posledním a snad i nejhravějším úkolu letošního školního roku žáci a studenti měli za úkol vytvořit deskovou nebo jakoukoliv jinou hru inspirovanou recyklačním procesem.

Jako vždy jsme zohlednili věk dětí, a tak ti nejmenší v mateřských školách a v prvních a druhých třídách základních škol měli za úkol podle předlohy nakreslit nebo z dílků poskládat recyklační schéma. Cílem úkolu bylo hravou formou ukázat, co se děje s elektrospotřebiči poté, co je odevzdáme k recyklaci. A jak to dopadlo?

Zapojilo se 421 škol, od kterých přišlo 535 vypracovaných úkolů. Na školní konta jsme tak připsali 133 750 bodů. Žáci byli při plnění úkolu neobyčejně kreativní. S chutí bychom si některou z her zahráli i my v Recyklohraní. 

Spolu s Recyklohraním byla zadavatelem úkolu společnost ASEKOL, která v České republice organizuje celostátní systém zpětného odběru elektrozařízení.

Více informací o plnění úkolu a vybrané fotografie najdete zde.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.