Novinky a aktuality

Tvořit vlastní výstavu je poučné i zábavné

Ve čtvrtém a posledním úkolu letošního školního roku s názvem „Objevte muzejní kousek, staňte se kurátorem sbírky“ žáci a studenti pátrali po vzniku, vývoji a podobě domácích elektrospotřebičů v minulosti.

Staré přístroje dodnes překvapují vzhledem, kvalitním řemeslným zpracováním i technickými detaily. Z objevených exponátů vznikly ve školách výstavky těchto krásných „muzejních úlovků“. Ale nejen to – úkol totiž spojil rozdílné věkové generace.  Děti při hledání „raritních“ spotřebičů oslovovaly své rodiče, prarodiče a jiné pamětníky. Vyslechly tak vzpomínky na dobu dávno minulou a na jednotlivé příběhy „těchto věcí“.  Uvědomily si, že každý z předmětů má svoji „paměťovou stopu“ a vypovídá o době, ve které jej lidé vymysleli, sestrojili a využívali.
Úkol vyhlásila společnost ELEKTROWIN a školám přidělila na jejich účty celkem 79 150 bodů. Bylo odevzdáno celkem 333 řešení úkolu, na nichž se podílelo 278 škol.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.