Novinky a aktuality

Výsledky sběrové akce „Věnuj mobil a pojeď do ZOO“

Osmý ročník kampaně ve sběru mobilních telefonů už má své vítěze. Čeká je výlet do zoologické zahrady v Jihlavě spojený s návštěvou moderní recyklační linky elektrospotřebičů.

Letos bylo ze 121 zapojených škol celkem svezeno 9 412 kusů mobilních telefonů.

Kritériem pro vyhodnocení vítěze byl přepočet sesbíraných mobilních telefonů na žáka pro tři školská zařízení bez ohledu na počet žáků a pro jednu školu s více než 400 žáky. Vítězství si letos vysbíraly děti ze ZŠ Merklín v Karlovarském kraji, které shromáždily 446 kusů mobilů v celkové váze 40 kg, což je v přepočtu téměř 9 telefonů na žáka školy.

 

Kolektivní systém Asekol jako vyhlašovatel této kampaně připsal za každý odevzdaný telefon 3 body a na účty škol tak přispěl celkovým počtem 28 236 bodů.

 

Vítězi výletu do ZOO Jihlava s exkurzí na moderní recyklační linku drobných elektrospotřebičů společnosti Enviropol jsou:

tři školy bez ohledu na počet žáků:

ZŠ Merklín (Karlovarský kraj) – v přepočtu 8,92 telefonů na žáka

ZŠ a MŠ Lešany (Středočeský kraj) – v přepočtu 7,04 telefonů na žáka

ZŠ a MŠ Velké Meziříčí (kraj Vysočina) – v přepočtu 5,03 telefonů na žáka

 

Škola s počtem žáků nad 400:

ZŠ Pardubice, J. Ressla (Pardubický kraj) - v přepočtu 1,36 mobilu na žáka

 

Velmi si vážíme každého odevzdaného mobilu a děkujeme všem školám za účast v kampani, která obrovskou měrou přispívá k ochraně životního prostředí pro nás všechny.

 

Tým Recyklohraní a Asekol

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.