Novinky a aktuality

Duben v Recyklohraní

Do konce školního roku zbývají tři měsíce. Pojďme se proto podívat na některé aktivity, které jsou před námi v příštích dnech.

 

V dubnu bude pokračovat tradiční jarní celorepubliková kampaň "Ukliďme svět - Ukliďme Česko, jejímž hlavním úklidovým dnem bude sobota 7. dubna. I Vaše škola se může zapojit do veřejných úklidů a zúčastnit se řady doprovodných soutěží - více na www.uklidmecesko.cz.

Až do 20. dubna můžete plnit úkol „Umíme žít bez odpadů?, který se zamýšlí nad tím, jak nevytvářet a jak eliminovat zbytečný odpad ve všech oblastech každodenního života. Na výběr je 20 vzorových námětů vyučovacích hodin z materiálu „Ekoabeceda – Umíme žít bez odpadů? pro 4 věkové kategorie, které upozorňují na hodnotu potravin, oblečení, spotřebičů či obalů. 

My už teď v předstihu samozřejmě připravujeme poslední, čtvrtý hravý úkol s tématem recyklace.

Vaší pozornosti doporučujeme i aktuální kampaň v projektu Jeden svět na školách Jmenuje se Nekup to“ a velmi vhodným způsobem doplňuje pomůcky a scénáře k ekologické výchově, zejména pro II. stupeň základních škol a pro střední školy a odborná učiliště.
Otevřete s žáky téma dopadu nadměrné spotřeby na životní prostředí a v týdnu 23. – 27. dubna s nimi uspořádejte školní akci nebo jim pusťte některý z našich dokumentárních filmů, které jsou zdarma na webu www.jsns.cz.

A nesmíme zapomenout ani na naši probíhající soutěž „EKOUČITEL ROKU“.  Potrvá až do 31. května a stále ještě máte možnosti se se svými aktivitami přidat.  Některé přihlášené projekty naleznete již teď na našich stránkách v sekci Sdílení.

Na našich webových stránkách i facebooku průběžně zveřejňujeme také fotogalerie z prací Vašich žáků – např. oceněné fotoreportáže z úkolu Krok za krokem.

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.