Novinky a aktuality

Pokračujeme tam, kde jsme v prosinci skončili

Lednové dny ubíhají – a v běhu je "Krok za krokem" Touto malou slovní hříčkou chceme připomenout, že máte možnost zapojit se do stejnojmenného úkolu, jehož tématem je sběr a recyklace drobného elektra prostřednictvím stacionárních červených kontejnerů.

Žáci a studenti budou hledat červený kontejner ve svém okolí, čeká je kreativní práce při tvorbě mapy a také bonusová SOUTĚŽ, v níž může vítězná škola v každém kraji získat navíc 500 bodů do programu Recyklohraní.

A kromě toho pokračují i další aktivity našeho Recykohraní.

 

 

V půlce ledna se rozjede další série našich výjezdních programu Recyklace hrou. Zkušení lektoři zavítají přímo do škol a v 45minutových workshopech ukáží dětem například, co v sobě ukrývají různá elektrozařízení a jak například poslouží recyklace jednoho mobilu přírodě a životnímu prostředí. Stále ještě jsou k dispozici některé volné termíny v březnu a dubnu v Královéhradeckém a Libereckém kraji.

V souvislosti s tím připomínáme, že až do konce ledna je možné objednávat svozy mobilních telefonů v rámci kampaně „Věnuj mobil a jeď do zoo“. Za každý (funkční i poškozený) mobilní telefon získá škola na účet v projektu Recyklohraní 3 body. Tato nabídka je velmi  zajímavá,neboť získat 3 body za jeden mobil je jako jindy dostat je za celé kilo drobného EEZ! Odvoz mobilů objednávejte po přihlášení na webu v kolonce odvoz elektrozařízení.

Současně 4 školy s nejvyšším podílem sebraných mobilních telefonů v přepočtu na žáka získají výlet pro jednu třídu s exkurzí na recyklační linku a návštěvu zoologické zahrady v Jihlavě.

 

Dokončují se také svozy elektra a jelikož jste bylil velmi aktivní, stále se ještě počítají body nasbírané v Podzimní sběrové kampani, s výsledky vás v brzké době seznámíme.

 

A nesmíme zapomenout ani na to, že probíhá soutěž EKOUČITEL ROKU 2017/2018. Je určena pro vás, kdo se aktivně se svými žáky zabýváte ekologií a jste ochotni podělit se s ostatními o své zkušenosti. Se zaslanými náměty vás budeme postupně seznamovat na našich stránkách v sekci Sdílení. Zapojit se do soutěže máte stále ještě možnost – potrvá až do 31. 5. 2018.

 

Pro tuto chvíle je to od nás všechno. Sledujte dále naše webové stránky  www.recyklohrani.cz a facebookový profil https://www.facebook.com/recyklohrani/,  kde průběžně zveřejnujeme všechny novinky. K dispozici je pochopitelně také naše infolinka 739 280 887 a e-mail info@recyklohrani.cz.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.