Novinky a aktuality

Recyklace může být hravá!

Vést děti a mládež k ekologii a recyklaci se dá zábavně. Ukazuje to výjezdní výukový program Recyklace očima mladého vědce, který postupně probíhá v celé České republice. Žáci a studenti zkouší pod vedením školených lektorů nejrůznější ekologické pokusy nejen ve škole, ale také přímo v přírodě.

Program Recyklace očima mladého vědce je vhodný pro I. st. ZŠ a I. ročníky víceletých SŠ. Školy si mohou vybírat z okruhů týkajících se recyklace a vody, půdy či vzduchu a nově také přibylo téma recyklace spotřebičů. Program pro 15-30 žáků trvá 5 vyučovacích hodin.

Díky podpoře ze Státního fondu životního prostředí ČR navštíví lektoři celkem 44 základních škol z celé ČR za zvýhodněných podmínek –  odměnou za jejich dlouhodobou aktivitu v Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. Zbývající náklady mají školy možnost uhradit body ze svého konta v Recyklohraní.

 Do konce roku 2017 je kapacita programu Recyklace očima mladého vědce již rezervována, k dispozici jsou ale ještě termíny pro II. pololetí školního roku. Napište si o informace na info@recyklohrani.cz.

 

 

 

ZŠ Opařany, Jihočeský kraj - žáci měří Ph vody

ZŠ Rokycany, Plzeńský kraj - žáci zkoumají kvalitu vody

 

Fotogrfie nahoře: ZŠ Ostrov u Macochy, Jihomoravský kraj

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.