Novinky a aktuality

Ekoučitel roku 2013/14

Velice si vážíme Vaší celoroční práce pro environmentální vzdělávání na školách. Rádi bychom ji ocenili. Bližší podmínky akce Ekoučitel získáte po rozkliknutí tohoto článku.

Projekt EKOUČITEL 2013/14 probíhá v termínu od 1. 9. 2013 do 31. 5. 2014. Zapojit se může pedagog z MŠ, ZŠ i SŠ, ale taképedagog volného času či pracovník v dětských či mateřských centrech z celé České republiky. Jedinou podmínkou je zaslání vyplněné přihlášky (naleznete zde). Po splnění vyhlášených kritérií obdrží certifikát EKOUČITEL roku 2013/14, dárek a ti nejlepší budou pozváni na slavnostní a zážitkové vyhlášení výsledků.

Kritéria pro udělení certifikátu EKOUČITEL roku 2013/14

  • Pedagog spolu se svými žáky zrealizuje nejpozději do 31. 5. 2014 minimálně jeden ekologický projekt s libovolným zaměřením.
  • Pedagog spolu se svými žáky připraví osvětovou kampaň na podporu zpětného odběru použitých baterií, elektrozařízení a světelných zdrojů ve svém městě, své obci nebo městské části. Samotná realizace sběru není podmínkou pro zisk certifikátu. Rozsah kampaně není rozhodující.
  • Pedagog sdílí minimálně jeden návrh vyučovací hodiny/projektu s ekologickou tématikou na stránkách www.recyklohrani.cz. Zaslaný návrh musí být předem ověřený ve vlastní pedagogické praxi.
  • Pedagog se spolu se svými žáky zapojí do minimálně75 % vyhlašovaných osvětových úkolů v rámci projektu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět.
  • Pedagog doporučí organizátorům projektu aktivitu vhodnou do projektu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět či podobných aktivit. Návrh musí být realizovatelný v běžné školní praxi.
  • Pedagog o své činnosti e-mailem informuje organizátory projektu.

Výsledkem projektu bude databáze vhodných drobných aktivit do výuky s ekologickou tématikou, které budou v elektronické formě k dispozici všem zájemcům o inspiraci. To usnadní práci jak začínajícím koordinátorům EVVO, tak i zkušeným pedagogům, kteří hledají nové nápady pro své žáky a studenty. 

Bodové ohodnocení do projektu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět

Ekologický projekt 250 bodů
Osvětová kampaň na podporu zpětného odběru použitých baterií, elektrozařízení a světelných zdrojů 250 bodů
1 sdílený návrh vyučovací hodiny/projektu s environmentální tématikou 100 bodů za návrh, max. 300 bodů za rok
Doporučí vhodný úkol do projektu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět až 200 bodů

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.