Novinky a aktuality

Na exkurze školních kolektivů vyrazilo díky Recyklohraní už více než 2 260 žáků

Pro nás v Recyklohraní je dlouhodobě důležité podporovat environmentální výchovu a vzdělávání dětí, a to i vlastním prožitkem. Proto školy motivujeme v tom, aby pro své žáky organizovaly exkurze s tematikou zaměřenou jak na ochranu přírodního prostředí a předcházení vzniku odpadů, tak i na praktická řešení jejich druhotného zpracování.

Již druhým rokem vám společně s našimi partnery pomáháme uskutečnit s vašimi žáky a studenty zajímavé návštěvy v místech, kam se běžně nepodívají. Nejčastějším cílem školních kolektivů byly proto čistírny odpadních vod, různá ekocentra a ekofarmy, ale i třídící linky, firmy na zpracování odpadu nebo kompostárny.

Jako bonus nabízíme školám, které se umístily na předních místech v regionálním pořadí naší Celoroční hry, příspěvek 5 tisíc korun právě na organizaci exkurzí. Prostředky můžete využít buď jako příspěvek na dopravu nebo na úhradu vstupného.

Mimo školní lavice tak už vyrazilo za poslední dva školní roky 2022/23 a 2023/24 více než 2 260 žáků a studentů, přičemž mezi aktivní školy bylo rozdáno přes 565 tis. Kč. Podmínkou pro získání finanční podpory je vyplnění formuláře o exkurzi, včetně fotodokumentace, případně mediálních výstupů, a to po přihlášení do systému na webu www.recyklohrani.cz. Z krásných fotek, které jste nám postupně poslali, jsme udělali výběr do samostatné fotogalerie.

„Žáci byli udiveni množstvím odpadu, jeho roztříděním a především jeho recyklací. Exkurze do třídící linky měla pro děti velké pozitivum, protože si uvědomily, jak důležité je třídit odpad a že je ještě lepší mu předcházet,“ uvedla ve formuláři paní učitelka Alena Janková ze ZŠ Habrmanova z Hradce Králové.

Exkurze jsou financovány ze Státního fondu životního prostředí, a to v rámci projektu Myslíme jinak, a dále spolufinancovány společnostmi Ecobat a Elektrowin.

Pro školy v regionu Kraje Vysočina byla v uplynulých letech dostupná také nabídka společnosti Asekol na podporu exkurzí do recyklačního závodu na zpracování drobných elektrospotřebičů Enviropol v jihlavských Hruškových dvorech.

I v případě, že na finanční podporu z tohoto programu vaše škola nedosáhne, můžete využít náš přehled tipů a nechat se inspirovat, kam s dětmi za zážitky vyrazit.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.