Novinky a aktuality

Čas běží. Na splnění úkolu zaměřeného na plastové obaly je čas jen do konce prosince

A proč by vám právě tento úkol neměl utéct? Zabýváme se v něm důležitým a stále aktuálním tématem výroby, užívání a recyklace plastů a za jeho splnění vám připíšeme 250 bodů.

V aktuálním úkolu vás vyzýváme, abyste pracovali s metodikou Ekoabeceda aneb Malý průvodce světem plastových obalů. Zadání jsou uzpůsobená věku dětí a najdete v nich pestré spektrum zajímavých aktivit. Nemusíte plnit všechny, můžete si z nich vybrat jen některé.Tak například:

  • V mateřinkách můžete například využít PET lahve k pohybovým aktivitám, hrát si s kartičkami, povídat si příběh o smutné kačence nebo si vybarvit jednoduchou doplňovačku.
  • Na základkách můžete využít naše TRIMINO, dělat jednoduché pokusy s PET lahví, psát příběhy o ošklivých odpadcích, vyrobit si šperky z PET lahve, vyplňovat pracovní listy nebo si vyzkoušet jednoduchý kvíz.
  • Starší školáci a studenti SŠ mohou navíc pracovat se schématem životního cyklu plastových obalů, využít karty zaměřené na výhody a nevýhody jednotlivých typů obalů, nebo si vyrobit šperky z PET lahví.
  • Společně s žáky a studenty si také můžete vyzkoušet zážitkové učení a zmapovat, jak je to v okolí vaší školy s volně pohozenými odpadky (tzv. litteringem), a nejlépe je rovnou i uklidit.

S partnerem tohoto úkolu, projektem Replastuj.cz, už se moc těšíme na fotky a zprávy, jak se vám s novými scénáři pracovalo.

Zadání najdete na https://www.recyklohrani.cz/cs/tasks/.

Prosíme vás tentokrát, abyste skutečně pozorně pročetli zadání úkolu, protože tento úkol bude trochu specifický v tom, jak a kde najdete potřebné podklady k zadání. Nebojte, není to nic složitého. Během chvilky se zorientujete – jen to pozorné čtení zadání nepodceňte.

Pokud by vám přeci jen něco nebylo srozumitelné, ozvěte se nám na naše kontakty. Rádi vám vše upřesníme a dovysvětlíme.

 

------

Aktuální a plánované aktivity v Recyklohraní:
→ Do 31. 12. 2023 můžete plnit aktuální úkol Práce s metodikou Ekoabeceda aneb Malý průvodce světem plastových obalů. Zadání najdete zde.
→ Poznamenejte si také termín sběrové kampaně Starý mobil pro Remobil se soutěží o výlet do science centra – uskuteční se od 15. 12. 2023 do konce ledna 2024. Bližší informace včas oznámíme.

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.