Novinky a aktuality

Průzkum – co vědí děti o šetrné spotřebě vody. Prosíme vás o zapojení žáků a studentů

V rámci školního vzdělávacího programu Recyklohraní aneb Ukliďme si svět jsme připravili průzkum, který mapuje povědomí žáků základních škol a studentů středních škol o šetrné spotřebě vody. Prosíme vás, pedagogy, abyste nám pomohli nasdílet dotazník mezi děti a získat jejich odpovědi.

Dotazník je připraven tak, aby ho žáci a studenti mohli vyplnit online. Link s otázkami je zde. Máme vyzkoušeno, že jeho vyplnění zabere zhruba 10 až 15 minut. Od dětí nevyžaduje žádnou přípravu. Naopak potřebujeme, aby spontánně odpověděly na položené otázky.

V dotazníku se střídají otázky, kterými zjišťujeme reálné zvyky s postupy, jak děti a jejich rodiny hospodaří s vodou, s otázkami, které nám prozradí, jaké jsou jejich znalosti v této oblasti. Dotazník lze vyplňovat do 31. března 2021. S výsledky vás pak rádi seznámíme.

Ještě doplníme, že téma šetrné spotřeby vody jsme od letošního školního roku zařadili mezi klíčová témata našeho vzdělávacího programu. Máme za to, že je zde velký prostor pro osvětu, a kde jinde s ní začít než u mladé generace. Partnerem v našem snažení jsou nám vodárenské společnosti skupiny Veolia. Zhruba za měsíc bychom vám také rádi představili novou metodickou příručku EKOABECEDA aneb Buďme k vodě šetrní, včetně výukových scénářů, kterou již finalizujeme. 

Předem moc děkujeme za vaši pomoc s dotazníky. 

Přejeme vám hezké dny a opatrujte se. 

Váš tým Recyklohraní

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aktuálně se v Recyklohraní můžete zapojit do těchto aktivit:

Do konce března:
• Osvětový úkol Lovci a sběrači aneb Mamutí dopad mobilních telefonů na životní prostředí. Více informací pro zadání pro prezenční i distanční výuku najdete zde.
• Sběrová kampaň se soutěží Starý mobil pro Remobil (více zde)
• Jarní kampaň se soutěží ve sběru baterií a elektra (více zde)

Do konce dubna:
• Osvětový úkol Vymyslete reklamní kampaň, která lidem napoví, jak snížit spotřebu vody. Více informací pro zadání pro prezenční i distanční výuku najdete zde.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.