Novinky a aktuality

Recyklace očima mladého vědce s podporou SFŽP, jako odměna pro nejaktivnější školy

Rádi bychom se s vámi podělili o příznivou zprávu. Lektorskému programu Recyklace očima mladého vědce byla potvrzena finanční dotace ze Státního fondu životního prostředí. To nám umožňuje odměnit 4 nejaktivnější základní školy (s 2. stupněm) tímto lektorským programem zcela zdarma.

Až do června 2022 se v rámci dotace SFŽP uskuteční celkem 48 lektorských dní programu Recyklace očima mladého vědce. Mohou proběhnout po celé České republice a jsou určeny žákům druhého stupně základních škol. Vedle odměněných škol, nabídneme tento program ostatním zájemcům z řad škol zapojených do Recyklohraní za zvýhodněnou dotovanou cenu. O přesných podmínkách a termínech vás budeme včas informovat.

Ale zpátky k motivaci pro aktivní školy :-).

Kritéria Recyklohraní pro stanovení žebříčku nejaktivnějších škol jsou:

  • Jak se školy zapojovaly do plnění osvětových úkolů a dalších aktivit ve školním roce 2019/2020 a 2020/2021. Proto sledujte zadání nových úkolů na našem webu a nezapomeňte vkládat dokumentaci o jejich plnění. Využívejte také výukové materiály EKOABECEDA anebo nám na info@recyklohrani.cz zasílejte inspiraci pro ostatní pedagogy na nové projekty, výukové hodiny včetně inspirace pro distanční výuku atp.
  • Jak se školy zapojovaly do sběrových kampani – podzimní aktuálně probíhá, v lednu bude kampaň zaměřená na sběr mobilních telefonů a na jaře bude následovat sběrová kampaň na baterie a elektro.

Konečné pořadí bude určeno podle výsledků škol k 30. 6. 2021. Svou odměnu pak školní kolektivy budou moci vyčerpat až do 30. 6. 2022.

A ještě dodáváme, že lektorský program Recyklace očima mladého vědce podporuje třídění a recyklaci baterií a elektroodpadu. K důležitosti ochrany přírody však přistupuje mnohem hlouběji. Ukazuje vliv člověka na přírodu a vede děti k tomu, aby si uvědomily, jaké mohou být následky nevhodného lidského chování. S Mladým vědcem zapomeňte jen na nudnou na teorii, výuka je vedena badatelsky a částečně v přírodě v okolí školy, součástí jsou hravé pokusy, a hlavně podpora kritického myšlení.

Přejeme ať se vám ve školách daří a plnění osvětových aktivit a úkolů Recyklohraní vás baví. Sledujte náš FB a aktuality na webových stránkách. Snažíme, abychom mohli aktivním školám nabídnout motivaci ve formě atraktivních odměn, jak v tomto případě, tak i u jednotlivých úkolů a kampaní.

Kdyby vás k výše uvedenému cokoliv zajímalo, jsme vám k dispozici na kontaktech.

Váš tým Recyklohraní

 

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.