Novinky a aktuality

V soutěži Přeměna odpadů na zdroje můžete získat 400 bodů. Tvořte z druhotných surovin

Stejně jako loni se mohou žáci ZŠ a organizace volnočasových aktivit a dále studenti VOŠ, SŠ, SOU přihlásit do soutěže Přeměna odpadů na zdroje. Prvních 100 škol, které jsou registrované v programu Recyklohraní a do soutěže přihlásí projekt, získá na školní účet 400 bodů. Uzávěrka je 15.4.2020.

Ze všech přihlášených projektů odborná porota následně vybere 5 finalistů, které pozve na slavnostní vyhlášení do Valdštejnského paláce Senátu Parlamentu České republiky. Ti, kdo se umístí na prvních třech místech, získají ceny od Ministerstva průmyslu a obchodu.

A teď to hlavní! Projekt, který přihlásíte, musí splňovat jednu základní podmínku, a to že vytvoříte dílo, které bude zhotoveno z výrobků s ukončenou životností např. z nefunkčních předmětů, které již nemohou sloužit k původnímu účelu, pro který byly vyrobeny apod. Soutěžní dílo může mít charakter užitného předmětu, pomůcky pro domácnost, předmětu/hračky rozvíjející určité schopnosti dětí, uměleckého nebo dekorativního předmětu, dárků a předmětů pro radost apod. Vaší kreativitě se meze nekladou.

Kritéria hodnocení pro ZŠ a organizace volnočasových aktivit najdete zde, a pro VOŠ, SŠ, SOU pak zde.

Jak se přihlásit? Veškeré potřebné informace najdete na https://druhotnasurovina.mpo.cz/.

Vítězné projekty z minulých ročníků si můžete prohlédnout na https://druhotnasurovina.mpo.cz/winners/. Najdete zde i ukázky osvětových videí, které v soutěži již uspěly. Může to pro vás být zajímavá inspirace.

Pokud se zařadíte mezi prvních 100 škol, pak vám můžeme slíbit, že avizovaných 400 bodů vám připíšeme nejpozději do poloviny května, ale věříme, že to bude dříve. Upozorňujeme ještě, že pokud jedna škola přihlásí více projektů, obdrží 400 bodů obdrží jen jedenkrát.

Držíme vám palce! Je to ideální příležitost ukázat, že školy zapojené do programu Recyklohraní mají skvělé nápady :-).

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.