Novinky a aktuality

Ze škol nám přišlo 696 příběhů vysloužilého elektra!

Do plnění třetího osvětového úkolu letošního školního roku se zapojilo 548 škol a celkem nám od nich přišlo 696 vypracovaných zadání – příběhů vysloužilého elektra. Krásné čtení a většinou s dobrým koncem v podobě recyklace, která dává starým elektrospotřebičům šanci na nový život.

Žáci a studenti měli za úkol zapojit svou fantazii a pokusit se vcítit do kůže například staré ledničky, pračky, vysavače, fénu nebo mobilu a napsat o tom povídku, pohádku básničku nebo třeba fejeton či jiný literární útvar. Příběh mohl být vyprávěný z pozice vysloužilého elektrospotřebiče o tom, jak se k němu doma chovali, jak se o něj starali a co se s ním stalo, když dosloužil. Děti z mateřských škol a nižších ročníků základních škol mohly na toto téma místo psaní nakreslit obrázek nebo leporelo. Celkové zhodnocení úkolu najdete zde. Můžete se zde také potěšit vybranými obrázky od menších dětí.

Za plnění úkolu dostaly školy od Recyklohraní a společnosti ELEKTROWIN body na jejich školní konta. Celkem bylo rozděleno 174 000 bodů.

Přidělením bodů však nekončíme!

Odborná porota v těchto dnech zodpovědně pročítá došlé literární práce a vybírá z nich ty, které považuje za nejzdařilejší. Tři nejlepší literární práce v kategoriích I. st. ZŠ, II. st. ZŠ a SŠ budou následně oceněny při slavnostním předání v Národním technickém muzeu v Praze, které proběhne 30. května 2019.

Autoři těch nejpovedenějších prací se mohou těšit nejen na návštěvu muzea, osobní setkání s hercem a moderátorem Petrem Vackem nebo spisovatelem Davidem Laňkou, ale též na kulatý stůl s pracovníky muzea, včetně kurátorky sbírek paní Lucií Střechovou. Odměny budeme mít nejen pro vítěze, ale něco připravujeme i pro jejich kamarády ze školy

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.