Novinky a aktuality

Při kampani VĚNUJ MOBIL se vybralo přes 20 tisíc mobilů

Devátého ročníku sběrové kampaně VĚNUJ MOBIL a pojeď do ZOO se zúčastnilo 260 škol, které dohromady na recyklaci odevzdaly 20 055 mobilních telefonů. Skvělý výsledek! Oproti loňskému roku se zapojilo jednou tolik škol (loni jich bylo 121), mobilů se vybralo víc než dvojnásobné množství (loni jich bylo 9 412 kusů). 

Za každý mobil odevzdaný během kampaně, tedy v období od 1. prosince 2018 do 30. ledna 2019, získaly školy 3 body. Celkem bylo přiděleno 60 185 bodů. Partnerem kampaně byla společnost Asekol.

Jak název kampaně napovídá, odměnou za sběr mobilů pro nejlepší školy, bude výlet do zoologické zahrady. Konkrétně do ZOO Jihlava a součástí odměny je i návštěva moderní recyklační linky drobných elektrospotřebičů společnosti Enviropol v Jihlavě. Tuto odměnu získají celkem 4 školy: Nejlepší 3 školy v celkovém pořadí bez ohledu na počet žáků a 1 nejlepší škola s počtem žáků nad 400.

Pořadí škol bez ohledu na počet žáků:

 

 

Celkem odevzdaných mobilů

Přepočet
odevzdaných mobilů
na žáka školy

1.

Výtvarný kroužek Šikulové, Svijany

134

8,93

2.

Základní škola a Mateřská škola Lesnice, příspěvková organizace, Olomoucký kraj

134

8,38

3.

Základní škola Vápno, okres Pardubice

239

7,71

 

Nejlepší škola s počtem žáků nad 400:

1.

Základní škola Brno, Arménská 21,
příspěvková organizace

210

0,50

 

Z výsledků máme velkou radost. Energie, kterou ve školách do sběru vkládají má velký smysl. Díky recyklaci získáme z mobilních telefonů cenné druhotné suroviny, které nám slouží k výrobě nových produktů. Šetříme tím primární zdroje surovin a přírodu před další těžbou.

 

POZOR, POZOR! Školní rok ještě nekončí a v Recyklohraní pro vás máme další zajímavá zadání. Už jen do soboty 30.3. můžete odevzdávat dokumentaci k úkolu S rýmy jsou šprýmy, aneb příběhy vysloužilého elektra. A zadání k dalšímu osvětovému úkolu už je také zveřejněno. Nese název Člověče nezlob se a recykluj! Vše podstatné k němu najdete zde.

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.