Novinky a aktuality

Do BATERKOŽROUTího úkolu se zapojilo 560 škol

Při plnění druhého osvětového úkolu ve školním roce 2018/2019 měli žáci a studenti za úkol vytvořit BATERKOŽROUTA – originální sběrnou nádobu na použité baterie. Žáci z vyšších ročníků ZŠ a studenti SŠ mohli navíc plnit matematicko-fyzikální zadání badatelských listů. A jak to dopadlo?

Zapojilo se 560 škol, od kterých přišlo 694 vypracovaných úkolů. Nevycházíme z údivu kolik škol se zapojilo a jak krásné práce jsme od nich dostali. Přidělili jsme za ně školám celkem 172 100 bodů na jejich konta u Recyklohraní. 

V některých třídách pracovali žáci a studenti na svých Baterkožroutech samostatně, jinde dali přednost týmové práci a tvořili společně. Někteří Baterkožrouti zůstali ve školách a třídách a žáci a studenti do nich dál třídí, jinde si děti své výtvory odnesly domů a třídí do nich se svými rodiči. 

Spolu s Recyklohraním byla zadavatelem úkolu společnost ECOBAT, která v České republice zajišťuje sběr a recyklaci použitých baterií. 

Více informací o plnění úkolu a vybrané fotografie najdete zde.

Nyní už se ve školách pilně pracuje na dalším úkoluS RÝMY JSOU ŠPRÝMY ANEB PŘÍBĚHY VYSLOUŽILÉHO ELEKTRA. Zadání k němu najdete na zde. Vypracovaná zadání můžete posílat do konce března 2019.

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.