Novinky a aktuality

Zajímavé tipy a odkazy - nezapomeňte rozkliknout

Ve světě recyklace se neustále děje něco nového. Malou ochutnávku toho nejzajímavějšího naleznete zde.

 

Slibovaná ochutnávka aktivit připravovaných na první pololetí školního roku 2012/13:

Najdi si svůj červený kontejner

 

Osvětová akce určená široké veřejnosti a zaměřená na zpětný odběr elektrozařízení

Termíny a místa konání naleznete zde.

A protože už několik setkání u červeného kontejneru proběhlo, podívejte se, jak si to užily děti v Novém Bydžově

Pokud jste se rozhodli akce ve Vašem okolí zúčastnit, neváhejte a ozvěte se paní Krskové na adrese andrea.krskova@sundisk.cz. Odkaz na termíny najdete v prvním odstavci, bližší informace na stránkách věnovaných kampani

Mysli ECO, řekni CHEESE :-)

 

Ecocheese je projekt společnosti ECOBAT, jehož základní myšlenkou je, aby se třídění vybitých baterií stalo součástí moderního životního stylu každého z nás.

V souladu se základní myšlenkou společ-nost poskytuje zdarma malé sběrné boxy ECOCHEESE určené do domácností. Máte-li o ně zájem, uveďte prosím počet požadovaných kusů a Vaši korespondenční adresu na ecocheese@recyklohrani.cz (od 27. 8. 2012).

Nabídka platí do vyčerpání zásob.

Držíme palce, ať Vám malé boxy pomohou při získávání bodů za sběr baterií.

Bližší informace o projektu naleznete na www.ecocheese.cz.

Pohádková knížka Třídilka

 

Projekt společnosti EKO-KOM ve spolupráci s Jihočeským krajem. Soutěž je zaměřená na žáky základních škol, jejichž úkolem je napsat a ilustrovat pohádku na téma třídění a recyklace odpadu. Nejlepší práce budou sestaveny do pohádkové knížky a rozeslány do mateřských škol v celém Jihočeském kraji.

 

Zúčastněné školy budou odměněny body v rámci Recyklohraní. Školy, jejichž žáci budou autory nejlepších prací, oceníme navíc bonusovými body.

Zajímá Vás, jak vypadá Pohádková knížka Třídilka sestavená dětmi Středoče-ského kraje?

http://www.stredoceska-kampan.cz/pohadkova-knizka/tridilka/index.html

Skupina Recyklas

Kapela Recyklas je skupina mladých hudebníků,  která rozeznívá obyčejné plastové popelnice tříděného odpadu a předvádí velmi zajímavou show.  O tom, že jde o šikovné muzikanty svědčí i jejich letošní účast na největších hudebních festivalech v ČR.

Pokud se Vám vystoupení kapely Recyklas líbilo, potom se určitě podívejte i na stránky nového hudebního klubu Samosebou. Kromě hudebních zajímavostí si tu můžete složit maturitu ve třídění, zbavíte svět hloupých mýtů o třídění, na tiskové konferenci se zeptáte na vše podstatné a mnoho dalšího.

Jedno z vystoupení můžete zhlédnout zde.

Výstava Sběratelé světla

27. září- 27. října 2012

Recyklohraní a společnost Ekolamp, s.r.o. si Vás dovolují pozvat na jedinečnou výstavu historických světelných zdrojů a zápalek nazvanou Sběratelé světla.

Výstava probíhá v Teplicích v nákupním centru Olympia od 27. září do 27. října 2012. Více informací naleznete na www.sberatelesvetla.cz.

 
     

 

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.