Novinky a aktuality

  • 23
    04

    Třetí úkol skončil

    Třetí úkol skončil Třetí úkol s názvem „Umíme žít bez odpadů“ připravilo Recyklohraní s cílem, aby si každý z nás uvědomil, že v běžném životě nás obklopují tisíce věcí, jejichž původ, složení a finální cestu odstranění si málokdo přesně uvědomujeme. Problematiku „předcházení vzniku odpadů“ žákům a studentům představuje výukový materiál Ekoabeceda aneb Umíme žít bez odpadů, který vznikl v roce 2017 za finanční podpory Státního fondu životního prostředí.  

  • 13
    04

    Řekněte to videem do 20. dubna!

    Jedno názorné video je často účinnější než 1000 slov. Pokud máte nápad, jak inspirovat ostatní ke zužitkování druhotných surovin, natočte o něm krátký film. Není potřeba mít televizní techniku, světla ani speciální mikrofony. Poslat můžete krátký záznam pořízený třeba na mobilní telefon. Vaší kreativitě se meze nekladou. Ve videu vyzvěte ostatní k tomu, aby více přemýšleli nad tím, co všechno vyhazují do koše, nebo představte konkrétní příklad zužitkování nějakého odpadu.  

  • 04
    04

    Stále máte šanci přihlásit kreativní projekt vaší školy na využití odpadů do soutěže!

    Soutěž „PŘEMĚNA ODPADŮ NA ZDROJE“, kterou vyhlásilo Mininsterstvo průmyslu a obchodu, je prodloužena! 

  • 27
    03

    Výsledky sběrové akce „Věnuj mobil a pojeď do ZOO“

    Osmý ročník kampaně ve sběru mobilních telefonů už má své vítěze. Čeká je výlet do zoologické zahrady v Jihlavě spojený s návštěvou moderní recyklační linky elektrospotřebičů.

  • 25
    03

    Duben v Recyklohraní

    Do konce školního roku zbývají tři měsíce. Pojďme se proto podívat na některé aktivity, které jsou před námi v příštích dnech.

  • 12
    03

    "Umíme žít bez odpadů?"

    Nový úkol je tady!Blíží se jarní úklid, a to se ukáže, kolik věcí nepotřebujeme nebo prostě už jen nechceme. Proč jsme si je pořídili a co s nimi dál? 

  • 03
    03

    Oceněné fotoreportáže "Krok za krokem"

    Úkol, ve kterém jste „Krok za krokem“, hledali sběrné červené kontejnery společnosti ASEKOL na použitá drobná elektrozařízení, vás podle ohlasů velmi bavil. V rámci bonusové soutěže jsme vybrali v každém kraji jednu nejzajímavější fotoreportáž, za kterou dostala škola 500 bodů. 

  • 23
    02

    Mapy "Krok za krokem"

    Zasloužené body za mapy V úkolu s názvem „Krok za krokem“, který jsme připravili ve spolupráci se společností ASEKOL jsme tentokrát „vyhnali“ účastníky ze školních lavic pátrat do terénu.  

  • 21
    02

    Projevte svoji kreativitu a dejte novou šanci druhotným surovinám!

    Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo pro základní a střední školy a učiliště 2. ročník soutěže „Přeměna odpadů na zdroje“. Cílem je ocenit inspirativní projekty a cesty k šetrnému nakládání se zdroji.  Prvních 100 škol, které se do soutěže zaregistrují, získá na svůj účet v projektu Recyklohraní 400 bodů.  

  • 10
    02

    Jak si výhodně poradit s prázdnými tonery a cartridgemi

    Počítačové tiskárny jsou neodmyslitelnou součástí školního vybavení a občas vyvstává otázka – co s jejich náplní, když doslouží. Každý rok totiž končí na skládkách s nebezpečným odpadem zhruba 500 milionů cartridgí a tonerů. Připomínáme Vám proto jednoduchý a ekologický způsob recyklace použitých cartridgí a tonerů prostřednictvím Recyklohraní a společnosti Cart4Future, za nějž můžete získat zajímavou 20% slevu při nákupu v e-shopu www.dumtoneru.cz.  

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.