Novinky a aktuality

Co se nám společně povedlo a na co se s Recyklohraním můžete těšit v novém roce

Školní vzdělávací program Recyklohraní aneb Ukliďme si svět, vstupuje spolu s vámi do 11. ročníku. Nyní, na začátku nového školního roku, bychom Vás rádi seznámili s našimi společnými výsledky a představili vám, co nového chystáme. 

Především vám však chceme poděkovat za spolupráci. Bez aktivních učitelů, kteří nám pomáhají šířit osvětu v oblasti třídění a recyklace u dětí a mládeže, by to nešlo. Děkujeme, že si s námi hrajete a pomáháte uklízet svět! Věříme také, že si v naší nabídce i v letošním roce vyberete takové úkoly a programy, které obohatí a zpříjemní Vaši výuku. Za jejich plnění a za účast při sběrových kampaních pak navíc získáváte body. Za ně si v našem katalogu můžete pro Vaše žáky či studenty vybrat zajímavé odměny. 

A jak se Recyklohraní dařilo v minulém roce? K 30. červnu 2018 jsme evidovali již více než 3 620 registrovaných škol. Jen za uplynulý školní rok získaly registrované aktivní školy více než 2,4 milionu bodů, které měly možnost směnit v našem katalogu odměn. Více než 520 000 bodů jsme udělili za splnění osvětových úkolů v rámci projektu. K recyklaci nebo dalšímu využití jste odevzdali více než 9 400 ks použitých mobilních telefonů, přes 142 tun baterií, přes 251 tun vysloužilého drobného elektrozařízení a přes 4 400 ks prázdných tonerů a cartridgí vhodných k dalšímu využití. Vloni jsme také vydali nový díl výukového materiálu EKOABECEDA zaměřeného na předcházení odpadů. Na krajských workshopech se s ním osobně seznámilo přes 520 pedagogů.

Pro akutální školní rok 2018/2019 jsme pro zařazení do výuky připravili 4 zajímavé úkoly (již nyní jejich znění a termíny plnění najdete na tomto webu). Dále 6 dílů výukového materiálu EKOABECEDA včetně nejnovějšího dílu Umíme žít bez odpadů?“, který je zpracovaný pro 4 věkové kategorie od MŠ po SŠ. Jako každoročně budeme organizovat průběžný sběr baterií, drobných elektrospotřebičů a náplní do tiskáren a dvě sběrové kamapně: Podzimní sběrovou kampaň se soutěží ve sběru baterií a drobného elektra a dále také kampaň se soutěží Věnuj mobil a pojeď do ZOO.

Můžete si také vybrat z nabídky našich lektorských programů: Recyklace hrou (pro ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ); Recyklace očima mladého vědce (pro ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ); Hrátky s Asíkem a Batem (pro MŠ); NOVINKA: Odpolední seminář pro pedagogický sbor školy o předcházení vzniku odpadů.

Již v září vyhlásíme další ročník motivačního programu EKOUČITEL. Aktivní pedagogové mohou získat Certifikát EKOUČITEL roku 2018/2019. Těšit se též mohou na červnové setkání spojené se slavnostním  vyhlášením výsledků.

A na závěr na vás máme ještě jednu prosbu. Pro nás v Recyklohraní je velmi důležité mít zpětnou vazbu od vás ze škol, jak jste spokojeni s našimi programy a dalšími aktivitami. Proto jsme požádali společnost  INESAN, aby pro nás mezi účastníky podzimních seminářů k PVO, tedy zejména žáky ZŠ a pedagogy, uspořádala dotazníkové šetření. Prosíme vás o vstřícnost. 

Přejeme vám pohodový začátek školního roku a příjemné chvíle strávené výukou EVVO.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.