Novinky a aktuality

4. úkol vyhlášen - Objevte muzejní kousek, staňte se kurátorem sbírky

Kvapem se blíží konec školního roku, nabízíme vám tedy čtvrtý a poslední úkol letošního Recyklohraní aneb Ukliďme si svět.

 

Člověk se obklopuje předměty, které mu usnadňují a zpříjemňují život. V novém úkolu s názvem „Objevte muzejní kousek, staňte se kurátorem sbírky“ se proto zaměříme na domácí pomocníky, malé i velké, které jsou nedílnou součástí našich domácností.

Více nás tentokrát bude zajímat historie – vznik, vývoj a podoba jednotlivých spotřebičů v minulosti.  Vžijte se spolu se svými žáky do role kurátorů sbírek technického muzea.  Navrhněte výstavu, která ukáže na šikovnost předků, kteří dokázali vymyslet a vytvořit přístroje, jež dodnes překvapují vzhledem, řemeslným zpracováním a technickými detaily.

Zadání úkolu „Objevte muzejní kousek, staňte se kurátorem sbírky“ jsme připravili ve spolupráci se společností ELEKTROWIN, která provozuje kolektivní systém pro zpětný odběr a recyklaci domácích elektrických spotřebičů, nástrojů a nářadí. Rádi bychom také upozornili na spolupráci společnosti ELEKTROWIN a Národního technického muzea v Praze, díky které můžete i vy obohatit jeho sbírky a expozice domácí techniky. Více informací o projektu „Máte doma muzejní kousek?“ naleznete na www.elektrowin.cz.

Věříme, že bude děti, žáky a studenty úkol opět bavit a přinese jim poznání, že vše staré a nepotřebné nemusí nutně skončit na skládce… kompletní zadání je k dispozici zde.

Váš tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.