Novinky a aktuality

Recyklace hrou začíná!

Co uvnitř ukrývá počítač, pračka nebo mobil? A co s elektrickými přístroji, když doslouží? Na tyto otázky dává odpovědi oblíbený výjezdní program Recyklace hrou. Je zaměřen na pochopení základního principu recyklace prostřednictvím hry a zábavy. Odstartuje 9. října ve školách Plzeňského kraje. Postupně se přesune do kraje Jihočeského a Jihomoravského a další regiony přijdou na řadu po Novém roce.

Organizátorem je společnost Recyklohraní aneb Ukliďme si svět. Děti s pomocí vyškolených lektorů hravou formou pochopí, že bez recyklace se neobejdeme a že díky ní dokážeme vysloužilému elektrozařízení, použitým bateriím či jinému odpadu dát další šanci na využití.

Recyklace hrou má podobu 45minutového workshopu přizpůsobeného věku účastníků – je vhodný po ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ a lektoři za nimi přijedou přímo do školy. Při práci ve skupinkách si žáci např. mohou rozebrat skutečný počítač nebo model pračky. Tato skupinová práce je podle zkušeností z minulých let nejvíce oblíbená. Rozebrat počítač nebo pračku doma děti jen tak nemůžou. V Recyklaci hrou je to nejen povoleno, ale přímo vyžadováno!

Výjezdní program Recyklace hrou je finančně podporován Ministerstvem životního prostředí, případně jednotlivými krajskými úřady v daném regionu. Více informací v sekci Výjezdní programy.

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.