Novinky a aktuality

Startujeme do 9. ročníku

Školní vzdělávací program Recyklohraní aneb Ukliďme si svět vstupuje spolu s vámi již do 9. ročníku. A především díky vám, se nám daří aktivně šířit osvětu v oblasti recyklace.   

Na co se můžete v novém školním roce těšit?

4 zajímavé úkoly

Opět pro Vás připravujeme 4 zajímavé úkoly. 9. září 2016 se již podruhé bude konat Evropský den recyklace baterií a proto partnerem prvního letošního úkolu bude společnost Ecobat.  Druhý vyhlásí společnost Cart4future k tématu recyklace tonerů do tiskáren.

Velká podzimní sběrová soutěž

Na podzim se opět můžete těšit na velkou sběrovou soutěž, která potrvá od 22. 8. do 15. 11. 2016 (termín pro objednávky svozu) a bude se týkat jak sběru baterií, tak i drobných elektrospotřebičů. A jaké budou letos odměny?

• Více bodů za kilogram odevzdaných baterií a pro nejúspěšnější školu v každém kraji (hodnotícím kritériem je přepočet kg na žáka školy) 2 000 bodů na účet školy.
• Pro usnadnění a zpříjemnění jsme pro vás připravili plakáty (ke stažení v sekci Ke stažení) a máte také možnost si do tříd zdarma objednat sběrné krabičky Ecocheese (www.ecocheese.cz). 
• Své objednávky zasílejte na e-mail
ecocheese@recyklohrani.cz.
• 
Ve sběru drobného elektra oceníme v každém kraji 2 nejúspěšnější školy bez rozdílu velikosti a jednu školu s minimálně 300 žáky. Hodnotícím kritériem je opět přepočet kg na žáka školy.
• Celkem nejaktivnějším z vás rozdělíme nad rámec sběru odměny ve výši 147 000 bodů.

Výjezdní program Recyklace hrou pokračuje

• Program je určen pro ZŠ a odpovídající ročníky víceletých SŠ.
• Kde se dá objevit zlato ve staré pračce? A proč dopřát starým spotřebičům a bateriím „žít svůj druhý život s novou tváří“? Hravou formou pomůžeme nalézt dětem odpovědi na tyto otázky a současně je naučíme základy třídění. V závěru hodiny budou určitě souhlasit, že recyklace se prostě vyplatí.
• V prvním pololetí letošního školního roku zavítají naši lektoři do škol v Olomouckém, Jihomoravském, Pardubickém a Královohradeckým kraji. 

Výjezdní program Recyklace očima mladých vědců

• Interaktivní vzdělávací program zaměřený na environmentální výchovu. Svým zaměřením je ideální na školy v přírodě, asimilační kurzy, či projektové dny pro základní i střední školy.
• Badatelsky orientovaná výuka probíhá v terénu i v učebně. Pokusy, sběr vzorků a následná práce s nimi je realizována formou hry.
• Co by se dělo s vodou, vzduchem či půdou, pokud bychom nerecyklovali a odpady odkládali do přírody? Právě na tyto otázky naleznou děti odpovědi za pomocí našich lektorů.

Přejeme vám pohodový začátek školního roku a těšíme se na spolupráci.

Tým Recyklohraní

Zpět

Spoluorganizátoři

   Partneři programu

COOKIES
Recyklohraní potřebuje Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimojiné mohl ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko Přijmout vše.
Přijmout vše
Souhlas můžete odmítnout zde.